Xavier Rambla Sociologia

Altre lloc Blogs.uab.cat

gen. 31 2019

Erik Olin Wright va generar molts recursos pedagògics

El sociòleg Erik Olin Wright ha mort al gener de 2019. Aquest obituari explica força bé la seva enorme obra acadèmica.

A més de les teories i recerques, també ha llegat un veritable repositori de recursos per a la docència universitària. Entre molts, en podem destacar tres:

  • L’obituari remarca la seva recerca sobre l’estructura de classes. Una de les millors maneres d’aprendre ara mateix les bases del debat teòric és el llibre “Si la classe és la pregunta, quina és la resposta?
  • Des dels anys noranta l’experimentació i la recerca sobre la participació ciutadana a la política han crescut considerablement. Al seu llibre “Aprofundint la democràcia” ell va elaborar un dels marcs teòrics més sistemàtics i exhaustius sobre aquest tema.
  • A hores d’ara la sociologia es preocupa de les connexions entre diversos fenòmens socials i les polítiques públiques (policy sociology), el seu curs sobre “Teories de l’estat” sistematitzava una teoria neomarxista sobre aquestes polítiques públiques a partir d’una extensa bibliografia de la sociologia històrica, que està disponible al seu web.

This entry was posted on Dijous, 31 gener, 2019 at 8:34 and is filed under L'aprenentatge a l'educació superior. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “ Erik Olin Wright va generar molts recursos pedagògics”

  1. Mostradores Says:

    Bon article. Salut.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.