Volen matar la Rosalba Calvà!

Els defensors de la cupletista espriuana Rosalba Cavà vivim amb un ai al cor crònic que no ens treuen ni tan sols els ansiolítics que ens administra la justícia.
Avui ens alertava en Josep Anton Castellanos del cas d’un traductor text-veu, que codifica el castellà (o el xinès!) com un idioma amb diverses varietats dialectals. En canvi, el català només té una varietat (central) i el valencià apareix com a idioma diferent (per cert, el text “I una merda!” no és gaire reeixit).
¿Aquesta postura secessionista farà que la UE destini el doble de diners a subvencionar els cursos de català per a erasmus, ja que paga un fix per llengua i, “assessorats” pel govern espanyol, català i valencià són dues llengües diferents (vegeu la notícia a Vilaweb i l’Avui)? Seria una ironia sensacional.

2 pensaments a “Volen matar la Rosalba Calvà!

  1. El traductor de text-veu de què parles es desqualifica no perquè distingeixi el català del valencià –home!, deu pagar l’impagable govern del nostre sud (no diguem noms!), o el de Madrid, tant li fot–, sinó perquè en Jordi en català diu molt malament el mot “collons” i ho fa així [kuʎ’ɔms]. Les noies en canvi afinen molt més. Comprova-ho i digue’ns si és així. En cas de dubte es pot acudir a un de tants catedràtics de fonètica fina que corren pel campus d’excel·lència de la [wap]. O fins i tot al laboratori de l’IEC.

  2. Sí, és veritat que la fonètica masculina és ben pobre. Hehe, ja tens raó que en comptes de ‘collons’ diu ‘cull oms’. Deu ser un eufemisme (?). La noia ho fa millor i amb una entonació més adequada (per cert, sobre els ‘collons’ tinc una entrada divertida).
    Sobre el valencià, què podem dir? És ben irònic que el mitjà per poder exterminar el valencià passi per donar-li l’estatus de llengua independent. El cinisme d’alguns polítics no té límits!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.