Retallada

Quan es va comunicar la proposta de l’equip de govern de retallar 7,5 milions d’euros al 2010 per aturar el creixement del dèficit, les mesures proposades van rebre un allau de crítiques (algunes de ben merescudes) i diverses contrapropostes al claustre. Uns mesos després, sabem que la retallada no ha de ser de 7,5 milions, sinó de 25 milions, més del triple! Com ens ho farem? No ho sé, certament, però és clar que no ho podrem fer sense fer sacrificis tots plegats. Ja cal que ens guardem els apriorismes i tirem tots en la mateixa direcció…

7 pensaments a “Retallada

 1. Francesc Xavier, agafem-nos-els (s’escriu així?) ben forts perquè rebrem per totes bandes. Potser ara pagarem els excessos de les vaques grosses, de la mala gestió, de les despeses innecessàries amb diners aliens, de la pujada del preu del petroli, de les revoltes àrabs, del tsunami al Japó, del Torrente 4 … i vés a saber perquè més.

  Salutacions

 2. Frederic,
  De fet, ja fa anys que ens toca pagar el beure de tot i que som cornuts vitalicis. Si el Fòrum Filatèlic fa fallida, ho paguem entre tots, si l’Aliança o l’Hospital General fan fallida, ho paguem entre tots, si Rumasa fa fallida, ho paguem entre tots, si els clubs de futbol acumulen un deute astronònomic, ho paguem entre tots, si el Liceu es crema, ho paguem entre tots. Cap novetat, doncs.

 3. Jo estic d’acord en una reordenació de crèdits de lliure elecció -que amb els graus queden en la mínima expressió ja- i dels màsters. Com també en una reestructuració departamental -sobretot a Comunicació que és on realment fa falta-. Com en aplicar criteris en els règims de permanència un xic més severs. Tampoc crec que el tiquet del restaurant (el considero un luxe en temps de crisi) sigui una “necessitat” actualment.

  Ara bé, si la direcció és retallar torns de tarda, augmentar els salaris dels gerents, gastar-se els diners en publicitat d’excel·lència i reduir el pressupost destinats als Departaments on es concentra la recerca (allò que té millor aquest país a nivell universitari); amb mi que no hi comptin.

  I també caldria trobar responsables d’aquesta gestió -més enllà dels impagaments de la Generalitat, el dèficit fiscal, la broma de Govern espanyol que tenim, etc.- Perquè sinó estem creant una ficció, on hi ha problemes que ningú a provocat i això a nivell educatiu bàsic és una pantomima força lamentable.

  “Qui ha estat?” li pregunta la mare a la filla. “Tots ens som culpables” li contesta. No sembla que coli massa aquest argument en la vida familiar, oi? Doncs a la Universitat, tampoc.

 4. ha provocat*, perdó.

  Per cert, m’adono que ha tret l’enllaç d’EPA. Ben fet, en l’actualitat es diu EPS i només té un facebook perquè els meus consells de que es facin un bloc no han servit de gaire :).

  També veig que hi ha inclòs “els escindits” dels E-UAB i l’únic bloc d’ÈPICA, completament en desús fins que obrim un de nou que serà molt més operatiu. Si una cosa té E-UAB és que el sistema de comunicació extern (bloc, xarxes socials, informació als estudiants) funciona molt millor. Com et pots imaginar coordinar moltes més facultats que E-UAB ens comporta dedicar més temps a comunicació interna que externa. Ben aviat el tindrem actualitzat, mercès per l’enllaç.

 5. Joan,
  Jo ja t’ho puc dir: hi ha hagut gerents responsables de forats escandalosos. La gestió dels diners públics a la UAB ha estat una vergonya durant molts anys i ara ho paguem tots. Només cal pensar en el dineral que hem abocat als projectes infumables del Servei d’Informàtica (Fènix, Summa, Windows, etc.). Els gestors actuals tenen una herència dramàtica i, també cal reconèixer-ho, alguns vicis que no hi ha manera d’eliminar. Com deia a l’altre comentari: ens movem d’un extrem a l’altre. Abans llençàvem els diners i ara estalviem on no convé.

 6. Joan,
  El cert és que hi ha una mica d’embolic de sigles i això desconcerta. Acostumats a tenir només l’Assemblea, ara cal posar més cura a destriar les associacions i oferir una imatge clara. En qualsevol cas, el canvi de panorama ha estat positiu perquè ha introduït pluralitat. Confio que això també sigui compatible amb la col·laboració entre els diversos moviments d’estudiants, perquè teniu moltes coses per les quals lluitar junts. És també un canvi de manera de treballar, però estic convençut que serà a fi de bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.