Prejudicis

Tothom coneix Noam Chomsky. Molts l’admirem com a lingüista, amb diversos graus d’adoració, tot sigui dit. Moltíssima més gent l’admira com a activista anarquista i denunciant de conspiracions reals i imaginàries. En aquest últim vessant, un dels seus referents ideològics és la revolució anarquista del 1936-37 a Barcelona, sobre la qual ja va escriure un treball quan era estudiant, basat en la narració d’Orwell.
Lamentablement, com és normal, no es pot estar ben informat de tot i quan s’escriu i es parla tant i de tantes coses, hi ha el perill de caure en la simplificació o encara pitjor en la falsedat més crua. Això li ha passat a Chomsky en una [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9gAmeP0aw3E[/youtube] a una televisió gal·lesa, en què afirma:

On the other hand, there’s a negative side. Catalan autonomy carries with it anti-Spanish racism, so there is severe repression against Spanish working people in Catalonia. That’s the dark side of ethnic and cultural identity. They have to kind of find a way to avoid that and capture the good side.

O s’informa del tema a través d’Interconomia i Kaosenlared o reprodueix els vells prejudicis anarquistes que els nacionalismes (no l’espanyol, esclar) són intrínsecament burgesos, com la llengua catalana… Per tant cal aprendre esperanto o en el seu defecte, tirar pel dret amb el castellà, que és la llengua de tothom, etc. etc.
Cal denunciar aquests prejudicis, perquè es van repetir a les assemblees d’indignats quan es va parlar d’autodeterminació. En nom del pensament crític, esclar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.