No, Ministre

Com ens explica l’Enric Canela, demà és el dia clau de la gran mobilització universitària mundial contra l’EEES, l’inici de la nova era de la universitat pública, popular, antipatriarcal, autogestionada i biodegradable. L’assemblea fantasma (versió 1.2) es reuneix amb el ministre Ángel Gabilondo. Com ens expliquen des de la seva web (cito literalment, malgrat que faci mal als ulls: no només escriuen de pena els estudiants, oi?):

La coordinadora estatal d’assemblees PDI-PAS (formada per assemblees de Personal Docent Investigador i Personal d’Administració i Serveis d’arreu de l’estat) es reunirà amb el Ministre Ángel Gabilondo per a parlar sobre la problemàtica deribada del anomenat Plà Bolonya.

Entre altres coses, es veu que li explicaran els resultats de les votacions de les assemblees massives i multitudinàries que s’han produït per tot el país i part de l’estranger, en concret:

li expressarem – traslladant-li els acords de les assemblees PDI-PAS – que considerem imprescindible que per a iniciar qualsevol procés de negociació cal que des del Ministeri d’Educació i Ciència es comprometi prèviament a portar a terme:

a) Una moratòria de l’aplicació i el desplegament del procés de Bolonya.

b) I procedir, valent-se de les seves competències, a una retirada immediata dels expedients sancionadors i, com a ministre, declarar amb una manifestació pública i explícita que s’iniciaran els passos i les accions necessàries per retirar i/o no aplicar qualsevol acció punitiva. Es tracta de resoldre els conflictes per la via del diàleg, sense recórrer mai a l’exercici de la repressió.

Sí, senyors, després d’un any de blablabla, la gran alternativa que proposen: no a l’EEES i retirada dels expedients!!! I després ja ens posarem a pensar una alternativa… Ara, perquè veieu que els assemblearis fantasmes no són uns negativistes, us desenvolupo el punt a), tal com apareix a la ‘Declaración de Madrid”:

Por todo ello, EXIGIMOS:

Una moratoria general no simplemente en la implantación de nuevos Grados y Másteres, sino en el sistema completo de medidas en que consiste esta reforma en todo su alcance.

Esta moratoria debe sustanciarse, por ello, en la paralización (o en su caso revocación) de:

1. La implantación de los Grados y Másteres.
2. La Estrategia Universidad 2015.
3. La actividad de la ANECA en todos sus planos.
4. El borrador del estatuto del PDI.
5. El borrador de la Nueva Ley de la Ciencia.
6. La órdenes ministeriales que atañen a las profesiones reguladas.

Aquí ja veiem aportacions més constructives (i s’han descuidat la LOU!!!). Si tenen més temps lliure, fa por pensar a què més es poden oposar, però tot ho fan per reformar la universitat pública, perquè ells són els primers a exigir canvis i reformes, encara que no sàpiguen quins!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.