Les matemàtiques són tossudes

Si ja esteu cansats de sentir la cançoneta del nou govern de la Generalitat “Fer més amb menys”, ahir era un dia adient: hi havia reunió de l’equip de govern de la UAB amb els directors de departament (‘gestors de misèries’, que ens diem entre nosaltres). Primer un matemàtic ens va fer classe magistral de com quadren (o deixen de quadrar) els números de crèdits i de professors: un pèl massa didàctic, però clar com l’aigua. Després el gerent ens va acollonir amb tres línies de colors: la vermella que s’enfilava fins al cel dels justos, la blava, que feia un gep i la verda, que feia una suau baixada. Era el nostre futur econòmic en funció de la tria que fem. A continuació, amb el terreny preparat, va venir l vicerector del ram i, després d’un preàmbul molt retòric i insubstancial (amb ‘decrements’, ‘exercicis de responsabilitat institucional’, etc.), va gosar entrar en mesures concretes, que en el nostre país i moment, volen dir retallades. L’Edward Scissorhands o el Sweeney Todd s’ho haurien passat de conya! Dilluns vinent les concretaran a la Comissió d’Economia.

En qualsevol cas, el resum va ser clar: si tot va bé, farem menys amb molt menys. I és que les matemàtiques són tossudes.

2 pensaments a “Les matemàtiques són tossudes

  1. Escolti… doncs que els catedràtics facin un esforç i no cobrin el seu sou durant 10 anyets. I acomiadin d’una vegada tanta gent inservible que fa anys i anys que està calentant la cadira de funcionari sense fer res de profit. Ah, sí, el Servei d’Informàtica ELIMINAT, la Rectora que no cobri també durant la resta de mandat, i jo crec que tots aquests gestos de bona voluntat han de servir d’alguna cosa. D’altra banda una bona manera de fer pasta seria fer que els estudiants accedissin d’ara en endavant a la Festa Major de la UAB dins un recinte tancat i controlat previ pagament de 20 euros amb dret a chupito. I el tema de la gespa igual. Si s’hi volen estirar a l’estiu a prendre el sol, que paguin 5 euros la hora. I el tema dels vehicles aquests de seguretat de la UAB, eliminar-los i que els vigilants vagin amb bici. Ah, sí, i ni un duro en investigacions i ajuts als qui se les enduen. Ni un.

  2. No, si la retallada ja ens la menjarem els treballadors: aviat un altre 5%. La pena, com dius, és que molt retallar les coses bàsiques i no hi ha manera que tanquin les inútils: IDES, SI central, OPQ, Vicerectorat de Transferència, la meitat dels adjunts als vicerectors, etc.
    Només cal veure que en plena crisi una facultat ha duplicat els departaments (i les despeses que això comporta) per motius extraacadèmics. Ja pot anar dient el Mas-Colell que com si oferim màsters europeus hem de posar preus europeus: si som a l’Àfrica!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.