Tot llegint la notícia del 3cat24.cat “Comença el judici del diputat holandès que va comparar l’Alcorà amb el “Mein Kampf” de Hitler”, m’ha vingut al cap que, evidentment, les comparacions són odioses, encara que reconec no haver llegit ni un llibre ni l’altre (ni ganes!). De tota manera la notícia té alguns matisos preocupants:

Amsterdam
El diputat d’extrema dreta holandès Geert Wilders s’asseu al banc dels acusats per haver comparat l’Alcorà, el llibre sagrat de l’islam, amb el “Mein Kampf”, el llibre d’Adolf Hitler sobre el nacionalsocialisme alemany. Wilders està acusat d’incitació a l’odi racial i discriminació dels musulmans i s’enfronta a una pena d’un any de presó o a una multa de fins a 7.600 euros.

Aquí hi veig algunes incongruències que caldria aclarir. En primer lloc, ‘odi racial’? Els musulmans (o els cristians o els jueus o els budistes) no són una raça. Potser caldria dir ‘odi religiós’, esclar que això faria anar al davant dels tribunals una llista innumerable de sacerdots, ulemes i rabins.
En segon lloc, ‘discriminació dels musulmans’? Com els discrimina, per què només els insulta a ells? Que potser ha de comparar el Mein Kampf amb la Bíblia, la Torà, etc. per no discriminar ningú?
Si hi ha una comunitat discriminada a tot el món, són precisament els no religiosos (els ateus, si voleu). ¿Que no em discriminen a mi totes les religions, que em condemnem a càstigs terribles i eterns (els jueus encara admeten que alguns justos no elegits tindran sort).
Si a Holanda prohibeixen que la gent es vesteixi com vol, restringeixen els drets del europeus a fer un porret a un coffee-shop i alhora retallen la llibertat d’expressió, ja cal que els pobres del sud d’Europa ens anem calçant.