L’Assemblea d’Estudiants de Filosofia i Lletres no respecta el Reglament de la Facultat

Ara que s’acosta la campanya electoral a la Facultat, Ă©s un bon moment per començar a debatre alguns temes. AquĂ­ en va un: l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres incompleix el Reglament de la Facultat.
L’article 32.2 del Reglament diu:

L’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres es regeix pel seu propi reglament, la ratificació del qual és competència de la Junta Permanent. Aquest reglament ha de garantir la representació de tots els estudiants de la Facultat.

On Ă©s aquest reglament? Quan s’ha aprovat en Junta Permanent? Proposo que fins que no s’aprovi el reglament preceptiu, es declari nul·la qualsevol decisiĂł que pugui prendre l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres.

4 pensaments a “L’Assemblea d’Estudiants de Filosofia i Lletres no respecta el Reglament de la Facultat

 1. Em sembla fantĂ stic el que proposes, però la pregunta Ă©s, qui Ă©s el valent que els planta cara? L’Ăşltim cop que els vaig preguntar pel seu reglament, o bases, o el que fos que haguĂ©s de ser em van dir: “bĂ©, Ă©s que, les haurĂ­em d’escriure, i això Ă©s molt merder.Ja t’ho suposes, oi?”

  Que s’ha de fer? sĂ­, però com?

 2. BĂ©, el tema Ă©s pertinent en una Junta Permanent de Facultat i crec que el SĂ­ndic de Greuges ho hauria d’investigar, perquè no Ă©s admissible que les normes nomĂ©s siguin per als altres, que el recurs als tribunals nomĂ©s sigui per als altres, etc.
  Per exemple, ahir a la Junta Permanent, el DegĂ  en funcions va haver de recordar que les persones que vinguessin a demanar una aturada de classes per a una assemblea tinguessin el detall d’identificar-se d’alguna manera (amb la còpia de la matrĂ­cula, em pregunto?). Vaja, que ja ho saps, el primer dia del nou semestre passa’t pel Deganat i demana una assemblea el dia que et vagi bĂ©. Hi tens dret.

 3. Xavier, tens tota la raĂł. És mĂ©s com a estudiant fa ja unes quantes assemblees que un grup cada vegada mĂ©s nombrĂłs d’estudiants estem demanant que es redactin uns estatuts i la resposta que ens donen Ă©s que ja s’estan redactant ….

  Crec que l’ocupaciĂł marcarĂ  un abans i un desprĂ©s en moltes coses. Els estudiants estem començant a reaccionar (mĂ©s val tard que mai).

 4. Elliot,
  Hi estic d’acord. Crec que la implicaciĂł dels estudiants serĂ  cada vegada mĂ©s gran per defensar els seus drets i exercir-los amb responsabilitat i maduresa, i, sobretot, perquè cap camarilla assembleĂ ria minoritĂ ria decideixi amb nocturnitat per ells i els imposi el que creuen que Ă©s just. Jo he sentit de manera repetida que els ocupants estaven impedint que els estudiants fessin classe pel seu propi bĂ©. Això Ă©s: “sou unes criatures que no sabeu el que voleu i nosaltres estem aquĂ­ per decidir per vosaltres què Ă©s el que us convĂ©”. Això Ă©s autoritarisme i leninisme de primera.
  Si la pèrdua d’un mes de classes, la tensiĂł i els enfrontaments han servit per despertar les consciències i centrar el debat sobre els drets i els deures de la comunitat universitĂ ria, encara podem estar contents. Jo sĂłc optimista i la realitat ens mostra que hi ha alternatives. Per exemple, la Plataforma d’Estudiants de la Facultat de Ciències PolĂ­tiques i Sociologia Ă©s un camĂ­ diferent i ha trencat el monopoli de l’Assemblea. Per què a Lletres no pot passar el mateix?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.