La repressió no s’atura! Sacsegem la guardiola!

L’Enric Canela ens explica que el moviment 58i(mputats)+, que agrupa els imputats pel desallotjament de la UB, ja té en marxa la campanya preceptiva per exigir impunitat i mentrestant que els anem omplint les guardioles per pagar-los les despeses d’advocats (d’això se’n diu nedar i guardar la roba). Evidentment, hi aporten el blabla habitual (això no és una democràcia, els persegueixen, etc., vaja, molt pitjor que a l’Iran o a Hondures…) i mantenen l’actitud immadura de no voler carregar amb les responsabilitats dels actes propis, ja sigui diluint-los en un nosaltres vague (cito del seu blog, amb solecisme inclòs: “Hem participat en d’altres mobilitzacions socials, doncs no només sóm estudiants, també som treballadors precaris, dones, immigrants…”), ja sigui fugint d’estudi. I que consti que no es diu que se’ls acusi de cap càrrec inventat (“Si desobeir i posar resistència quan, sense cap diàleg previ, les autoritats venen a treure’ns per la força és un delicte, llavors som culpables”; tota una confessió), sinó que se’ls ha d’absoldre perquè són molt enrotllats, com ens ho demostren algunes cites del seu manifest:

Foren quatre messos d’ocupació en els quals férem d’un espai buit i gris, un espai ple de coneixement crític, diàleg, solidaritat i pintat pels colors de la rebel·lia i els somnis.

Nosaltres però, tenim consciència individual i col·lectiva de la seva estratègia, i per tant no permetrem que trenquin el teixit solidari. Som insubmissos, rebels i sí, volem alterar l’ordre públic perquè volem destruir l’ordre antidemocràtic establert. Ho som per convicció, perquè estimem la subversió, la defensa dels drets que tant han costat d’aconseguir i la conquesta de nous que ha de venir.

Volem seguir teixint la gran xarxa que agrupava els estudiants de secundària i d’universitats, els professors, el personal d’administració i serveis, els moviments socials. Volem reactivar la interacció, el treball d’agrupar diferents concepcions i construir un projecte conjunt. Mirant al passat, i trepitjant fort el present, ens responsabilitzem del demà, sabent que cada persona que constitueix aquest moviment, cada factor que ens guia, cada llavor que plantem és indispensable per construir el canvi. Construirem un futur digne, reformulant continuament les situacions, reinventant-nos cada dia.

Tota una declaració de principis, però que haurà d’esperar com a mínim a l’octubre, que les vacances són sagrades. Si us convencen, els podeu ajudar. Proposen, entre altres coses:

– Posar una guardiola solidària amb els 58 i més al vostre local. Si no en teniu contacteu al mail: extensio58imes@gmail.com

– Recolzar econòmicament el grup dels 58 i +. Podeu fer les vostres donacions mitjançant transferència bancària al número de compte d’estalvi: 1491.0001.27.0020007218 de la Banca Ètica Triodos Bank.

3 pensaments a “La repressió no s’atura! Sacsegem la guardiola!

 1. Ho entenc. Jo ja fa temps que he arribat a la conclusió que val més que els deixem estar, perquè quan aquests escriuen ho fan amb una cursileria i unes faltes ortogràfiques que són dignes d’un parvulari de la senyoreta Pepis.

  Per exemple això -i cito textualment- dels “quatre messos” d’heroica resistència “en els quals” (o sigui, dintre dels mesos, no? no pas durant) van fer d’un espai buit (????) i gris (devien haver-se confós, potser és que eren a la Model???) un lloc pintat pels colors de la rebel·lia i de somnis (pintades i pintades barroeres i mal escrites, aquests deuen ser els colors).

  Els aprenents del paiaso de Micolor afirmen que “volem alterar l’ordre públic” (òstia! quina acció tan heroica!) perquè afirmen voler destruir un “ordre antidemocràtic establert”. Primera notícia que tinc que encara estem en dictadura i que en Franco no havia mort, tú! A veure si el jutge Garzón tenia raó i tot…!

  Cosa que xoca amb una altra afirmació que fan, perquè hi ha un ordre antidemocràtic establert -segons ells-… com és possible que després parlin de “defensar els drets que tant ha costat d’aconseguir”??? Que no hem quedat que vivim en dictadura i no hi ha drets??? Parlen alhora de “la conquesta de nous que ha de venir”. Què ha de venir? La conquesta? Els drets?

  Això que diuen de “reactivar la interacció” no ho entén ni un tècnic informàtic. Què vol dir “reactivar la interacció”??? Trepitjar fort el present? (i tant que el “trepitgen”!!!). Si us plau, apreneu a llegir i a escriure, encara que sigui per una mica de vergonya intel·lectual…!

  I després et demanen el donatiu, i encara gràcies que no cobren encara l’impost revolucionari reestablint el dret de portes a les entrades de les facultats: “vols passar, esquirol? Doncs paga 1 euro per la causa!”. I no dóno idees…

  Això sí, m’he de posar a investigar a quines activitats es dedica la “banca ètica Triodos Bank” i qui hi ha rere aquest nom tan curiós… encara tindrem algun sorpresa…

 2. JI,
  A la UAB, que som capdavanters en la repressió dels soferts lluitadors estudiantals (hi ha un blog Repressió UAB), els subvencionem, els posem piset (locals a l’edifici d’estudiants) i quan un ximple fa vaga de fam, li enviem els metges. Una repressió brutal!
  Si van curts de diners, que facin com l’església catòlica i exigeixin una casella al full de matrícula perquè els estudiants hi puguin destinar un 0,7 dels diners a recolzar la penya.
  Ah, el text, com ve dius, és per analitzar-ho a classe (ja tinc material acumulat per a la meva assignatura d’Expressió Escrita), però la culpa no és tota d’ells, perquè aquesta retòrica buida i pseudorevolucionària l’aprenen a classe d’alguns col·legues enrotllats de facultats com la meva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.