Hi ha vida intel·ligent no extraterrestre a la Terra?

La notícia bomba d’aquest cap de setmana ha estat la Cimera Exopolítica Europa de Sitges. Segons el 3cat24.cat és una cosa molt seriosa:

Aquest dissabte al matí ha començat a Sitges una cimera que reuneix els més destacats experts en vida extraterrestre. Més de 1.400 investigadors, entre exmilitars, exmembres d’organitzacions d’intel·ligència i astronautes, se citen a la ciutat per aportar proves de l’existència de vida extraterrestre.

Entre els ponents del congrés que es fa a Sitges, hi destaquen l’exastronauta Brian O’Leary; Nick Pope, responsable durant més de vint anys de la investigació oficial sobre ovnis al Regne Unit; Steven Greer, director del Disclosure Project; l’oficial de l’Armada dels EUA Robert Dean, o el fundador d’Exopolitics i director internacional de l’Institut per a la Cooperació a l’Espai (ICIS), Alfred L. Webre.

Bé, la llista d’experts és impressionant, certament, i les proves presentades molt convincents, suposo. Ara, perquè aprecieu el nivell de l’assumpte, només cal que mireu el programa (ho sento, el català no és prou apte per a les relacions exopolítiques: ens tocarà canviar al castellà quan un extraterrestre ens pregunti com es va a la Sagrada Família):

Esta Cumbre presentará por un lado la evidencia de la presencia extraterrestre a través de los testimonios militares y de inteligencia recogidos por autoridades en el ámbito como el Dr. Steven Greer, Nick Pope, Dr. Michael Salla, Alfred L. Webre, Paola Harris, Klaus Dona, Steven Bassett, y Robert Dean.

Por otro lado presentará el paradigma propuesto por la disciplina exopolítica. Se discutirán las implicaciones que conlleva dicho paradigma: nuevas tecnologías, energía libre y otros conceptos que son clave para el desarrollo de la humanidad, con la participación de los miembros de exopolítica de los distintos países europeos.

Un evento que pretende derribar viejos moldes y ayudar a construir una alternativa al actual modelo de desarrollo socioeconómico, que actualmente está sumido en una grave crisis y que no ofrece alternativas viables.

La solució a tots els nostres problemes vindrà del cel. Déu n’hi do, si fins i tot els jesuïtes ens explicaven quan érem petits que el que calia era treballar per crear el cel a la Terra.

6 pensaments a “Hi ha vida intel·ligent no extraterrestre a la Terra?

 1. La broma: sí, però es mata entre si.

  I jo pensant que per el títol es parlava dels “OSNIS”… no, si ja deia jo…

  Total, si hi ha vida intel·ligent no humana i segurament molt més avançada, no tracta amb humans perquè per alguna cosa és intel·ligent…

  SI al cap i a la fi, qui farà cas a uns vagos mamífers en societats lluitant constantment sumides en un caos de corrupció?

  Res, anades de l’olla.

 2. Júlia,
  Si em d’esperar que els homenets verds ens solucionin els problemes que nosaltres mateixos ens creem, ja cal que ens anem preparant!

 3. Mmmh. Mai he ingut dubtes sobre l’existència d’algú més allà fora. Si l’univers es tan gran i hi ha tantes galàxies, algú hi deu haver per allà, per força. Una altra cosa és què passaria si aquests extraterrestres es vinguéssin a veure algun dia. Jo crec que si ja tenim tants problemes entre nosaltres, entre els humans -en plural masculí, com Déu mana-, si a sobe vénen alguns alienígenes de fora, la cosa ja pot ser mortal. Aquí passaríe de la guerra entre humans a la guerra entre humans i alienígenes, del tot contra tots. I a banda d’això sempre he teoritzat sobre la repetició de l’experiència colonial a d’altres planetes. Si mai es desenvolupa tecnologia eficaç per anar conquerint planetes i sistemes, els països de la Terra s’esbatussaran els uns contra els altres pel control dels recursos galàctics, perquè mai aprenem de res. I sortiran pirates galàctics, gent que anirà per lliure, colons, mercenaris… de tot, de tot. En definitiva, que jo no ho veuré, però que e senyor Reagan tenia més raó que un sant quan parlava de dur a la realitat la Guerra de les Galàxies.

 4. Xavier,

  no, a solucionar-ho no crec. Aquestes “xuminades” ja se les creuen molts religiosos de tot arreu que “allí al cel algú protegeix”…

 5. JI,

  tenir-ne dubtes és estúpid (amb perdó, eh?). L’antropocentrisme i per tant egocentrisme humà és massa fort.

  Una altra cosa és que aquests éssers fossin de carboni, respiréssin oxigen i el seu planeta d’origen l’element predominant fos l’aigua.

  “En plural masculí – com Déu mana-…” QUi mana què? Humans ja està prou bé no? No direm “donans” ni els “homo sapiens sapiens estupidensis”!

  Però clar, l’ésser humà necessita extrapolar tota la seva manera d’ésser a la resta d’ésser (intraterrestres, terrestres, i extraterrestres). Sense anar més lluny, l’altre dia veia un documental sobre l’estudi del comportament diferenciador per sexes de les sípies, i volien que els resultats donéssin explicacions sobre les diferencies de percepció espaials entre els dos sexes de l’ésser humà!

  Ves que em quedo amb el documental sobre el sentit de l’humor dels animals amb congèneres i membres d’altres espècies…

  Bé, fora bromes… potser caldria repassar que feien diversos pobles davant d’una amenaça externa… si fem servir el model escocès sabrem que ens mataríem entre nosaltres i si fos l’estil irlandès doncs ens pegaríem entre nosaltres i un cop arribés l’amenaça la faríem fora units per seguir donant-nos cops entre natres…

  Apart d’això tens mil models de novel·la de ciència ficció (d’Isaac Asimov, de l’escriptor de Dune, de Starship Troopers…). Qui sap què pot passar…

 6. Júlia, JI,
  Tenim tots els números per repetir a escala interplanetària els errors que ja hem comès a casa. Només cal veure com tenim les òrbites terrestres de plenes de ferralla…
  Ara, que hi ha vida exterrestre, l’estadística més senzilla ens diu que sí. Que ens hagin vingut a visitar i a abduir-nos, això només fa riure, encara que si 1500 persones es reuneixen a Sitges per parlar del tema (i anar de farra), jo ho trobo preocupant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.