Festes i factures

Ara que vénen festes, està bé recordar les seqüel·les de la FMUAB autogestionada. El gerent ens va fer arribar la factura. Un resum de les despeses:

Neteja: 14.983.-€
Seguretat: 15.411.-€
Jardineria: 7.462.-€
Manteniment general (Mon Vertical): 5.347.-€
Instal.lacions (Geinstal): 771.-€
Electricitat (Integral Rey): 1.060.-€
TOTAL: 45.034.-€

Ens diu també que es van recollir 7 tones de residus.
A veure si la pròxima festa s’autogestiona una mica millor.

11 pensaments a “Festes i factures

 1. EstĂ  molt bĂ© tot això que publiques (tot i que em sorprèn força els 15411 euros de seguretat), però perquè no publiques els sous de la rectora, el vicerector, degans i vicedegans,etc?? Crec que això de rescar-se la cigala (en cas dels homes) i menjar canapĂ©s estĂ  força ben renumerat. Per cert, fa poc em vaig enterar que a cada facultat hi havia un vicedegĂ  d’espais, deu ser una feina molt estressant… no m’estranya que l’objectiu de molts joves sigui ser funcionari.

 2. Doncs sĂ­, ser funcionari Ă©s un desig de molts, sobretot depenent de quina funciĂł (amb humor).

  Però que hi tenen a veure els sous aquí, parlem de les queixes que es fan del dèficit universitari i desrpés es facin coses com aquestes col·laborant amb el dèficit.

  Però per a sous ja tenim el discurs “megafònic” acompanyat de bengala i pintades al bar… Bromes apart, Ă©s la mateixa hipocrèsia que parlar d’autogestiĂł (parlo de SEPC) i que cobri una quantitat descomunal de subvencions.

 3. Arnau,
  Suposo que això dels segurates Ă©s una inversiĂł: si no els tenen, han de pagar mĂ©s en reparar els desperfectes. A mĂ©s, com que el “botellĂłn” va durar fins a les cinc de la matinada, els devien pagar hores extres i un plus de nocturnitat.
  Del sou de la rectora, etc., no cal que publiqui res, perquè són públics i aprovats. També ho són els complements per càrrec i el plus per menjar canapès i beure xampany francès. Segons el conveni col·lectiu del PDI:

  “Article 35. Complement funcional per cĂ rrec acadèmic o per responsabilitat de gestiĂł
  1. El personal docent i investigador contractat comprès dins l’àmbit d’aplicació d’aquest conveni que ocupi càrrecs acadèmics i de gestió institucional, d’acord amb la normativa vigent, percebrà aquest complement.
  2. El complement funcional per càrrec acadèmic o responsabilitat de gestió es percebrà mensualment
  només durant el període en què s’exerceixin les responsabilitats corresponents.
  3. L’import mensual del complement serĂ  el que determini la llei de pressupostos de l’Estat per al personal funcionari.”

  MĂ©s pĂşblic que el BOE, impossible.
  De tota manera, perquè te’n facis una idea, el sou dels professors funcionaris Ă©s de 1.157 euros al mes. Sumats complements (que no formen part del sou i, per tant, no cotitzen de cara a la pensiĂł), un catedrĂ tic se’n va als 45800 euros bruts anuals, que ja m’agradarien, ja. Jo, ai, que no sĂłc funcionari ni catedrĂ tic, cobro uns 2600 euros nets, inclòs el complement per ser cap de Departament. No em queixo, però sent un professor i un investigador collonut i possiblement un director excepcional, em mereixo molt mĂ©s. N’hi ha d’altres, en canvi, no t’ho negarĂ©, que no es mereixen ni la meitat del que cobren. Ara, el mĂłn estĂ  mal repartit, això ho sap tothom.

 4. Arnau, què hi tĂ© a veure una cosa amb l’altra? Què potser penses que perquè la rectora i altres alts cĂ rrecs de la UAB cobrin el que cobrin determinats col.lectius d’estudiants tenen dret a fotre el que els doni la gana, amb el pretext de festes i activitats mal anomenades “autogestionades”? I tampoc sĂ© que hi fa una opiniĂł sobre els vicedegans d’espais? Per tant, potser que abans de criticar segon quines coses te n’assabentis millor (p. ex. els sous dels professors sĂłn pĂşblics)… Ah perdĂł, que potser no tens l’hĂ bit de fer-ho i ets dels que critiques sense volta ni solta? D’això se’n diu demagògia, i de la barata.

  Això sĂ­, estic amb tu que en aquest paĂ­s l’aspiraciĂł de molta gent Ă©s arribar a ser funcionari. Però no et pensis que Ă©s la gran panacea. Fixa’t que amb el salari brut d’un any d’en Xavier es podria pagar la factura dels desperfectes derivats d’aquesta festa major tan fantĂ sticament autogestionada. Doncs bĂ©, fent servir la teva demagògia podria afirmar que s’ha deixat sense recursos a un professor de la UAB per un perĂ­ode d’un any. Però no ho dic (malgrat que ara ho transcrigui) perquè com deia abans, no s’han de barrejar conceptes.

  Per cert, bon nadal.

 5. Una cosa no treu l’altre, però segons l’interès de cadascĂş es diu una cosa i no l’altre. Demagògia? si jo he reconegut que s’haguĂ©s hagut de tenir en compte la neteja, però en fi… Demagògia Ă©s parlar de la defensa de la universitat pĂşblica mentre es gasten xxxx euros en canapĂ©s, cava, carpes fashion, restaurants que ocupen part del bar de la facultat de lletres, rebre subvencions de l’estat mentre dius lluitar contra aquest,etc,etc…

  On surten els gastos dels canapĂ©s, caves, viatges,etc?? Ho pregunto sense cap mena de segona intenciĂł, en serio que desconec a on surten aquests “plus”.

 6. “Jo, ai, que no sĂłc funcionari ni catedrĂ tic, cobro uns 2600 euros nets, inclòs el complement per ser cap de Departament. No em queixo, però sent un professor i un investigador collonut i possiblement un director excepcional, em mereixo molt mĂ©s. N’hi ha d’altres, en canvi, no t’ho negarĂ©, que no es mereixen ni la meitat del que cobren. Ara, el mĂłn estĂ  mal repartit, això ho sap tothom.”

  +1

 7. Arnau,
  T’afegeixo mĂ©s despeses inĂştils: l’IDES, els adjunts dels delegats de la Rectora, la meitat del personal del Servei d’InformĂ tica, un parell de vicerectorats… Ai, això sĂłn conseqüències d’una època daurada en què els diners rajaven. Mala gestiĂł, sĂ­ senyor. I si ara ens hi posem Ă©s perquè vĂ©nen vaques magres i tothom a cĂłrrer i a retallar despeses: per exemple, un 15% als Departaments. De tota manera, pensa que el 60% del pressupost estĂ  destinat a pagar els sous dels treballadors i un bon pessic del 40% restant Ă©s per pagar serveis (aigua, llum, gas, manteniment d’edificis). En resum, que els diners d’aquests aperitius (ara força austers i minsos, en comparaciĂł amb altres èpoques, segons m’expliquen els veterans) sĂłn la xocolata del lloro, encara que la dona del Cèsar ha de semblar honrada a mĂ©s de ser-ho.

 8. I no seria una bona idea organitar alguna loteria o algun sorteig del que sigui per recaudar fons de cara a la propera Festa Major? Una altra possibilitat seria convertir la FM en un aplec de jugadors de pòker que vinguĂ©ssin d’arreu de Catalunya a passar 10 hores intensives de partida. Pels calĂ©s que hi deixarien, la UAB tindria superĂ vit! Ah, i els antibolonyesos que paguin entrada de 20 euros per accedir al recinte tancat de la propera FM!

 9. Arnau, si no ets capaç de veure mĂ©s enllĂ  d’uns quants canapès … com diuen “apaga y vámonos”

  Bon fi d’any.

 10. Rafa,
  No vagis fent broma amb cobrar entrada, que un conspicu exdegà membre del Claustre va proposar cobrar als qui pujaven en cotxe. Com que va suggerir de cobrar un euro per cotxe, ja et pots imaginar que hauria costat més pagar el sou de les persones encarregades de cobrar.
  Res, d’entrada, doncs, millor un impost reaccionari a les tauletes i a les barres o si m’ho poses pitjor, els cobrem la ‘protecciĂł’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.