Festes i factures

Ara que vénen festes, està bé recordar les seqüel·les de la FMUAB autogestionada. El gerent ens va fer arribar la factura. Un resum de les despeses:

Neteja: 14.983.-€
Seguretat: 15.411.-€
Jardineria: 7.462.-€
Manteniment general (Mon Vertical): 5.347.-€
Instal.lacions (Geinstal): 771.-€
Electricitat (Integral Rey): 1.060.-€
TOTAL: 45.034.-€

Ens diu també que es van recollir 7 tones de residus.
A veure si la pròxima festa s’autogestiona una mica millor.

11 pensaments a “Festes i factures

 1. Està molt bé tot això que publiques (tot i que em sorprèn força els 15411 euros de seguretat), però perquè no publiques els sous de la rectora, el vicerector, degans i vicedegans,etc?? Crec que això de rescar-se la cigala (en cas dels homes) i menjar canapés està força ben renumerat. Per cert, fa poc em vaig enterar que a cada facultat hi havia un vicedegà d’espais, deu ser una feina molt estressant… no m’estranya que l’objectiu de molts joves sigui ser funcionari.

 2. Doncs sí, ser funcionari és un desig de molts, sobretot depenent de quina funció (amb humor).

  Però que hi tenen a veure els sous aquí, parlem de les queixes que es fan del dèficit universitari i desrpés es facin coses com aquestes col·laborant amb el dèficit.

  Però per a sous ja tenim el discurs “megafònic” acompanyat de bengala i pintades al bar… Bromes apart, és la mateixa hipocrèsia que parlar d’autogestió (parlo de SEPC) i que cobri una quantitat descomunal de subvencions.

 3. Arnau,
  Suposo que això dels segurates és una inversió: si no els tenen, han de pagar més en reparar els desperfectes. A més, com que el “botellón” va durar fins a les cinc de la matinada, els devien pagar hores extres i un plus de nocturnitat.
  Del sou de la rectora, etc., no cal que publiqui res, perquè són públics i aprovats. També ho són els complements per càrrec i el plus per menjar canapès i beure xampany francès. Segons el conveni col·lectiu del PDI:

  “Article 35. Complement funcional per càrrec acadèmic o per responsabilitat de gestió
  1. El personal docent i investigador contractat comprès dins l’àmbit d’aplicació d’aquest conveni que ocupi càrrecs acadèmics i de gestió institucional, d’acord amb la normativa vigent, percebrà aquest complement.
  2. El complement funcional per càrrec acadèmic o responsabilitat de gestió es percebrà mensualment
  només durant el període en què s’exerceixin les responsabilitats corresponents.
  3. L’import mensual del complement serà el que determini la llei de pressupostos de l’Estat per al personal funcionari.”

  Més públic que el BOE, impossible.
  De tota manera, perquè te’n facis una idea, el sou dels professors funcionaris és de 1.157 euros al mes. Sumats complements (que no formen part del sou i, per tant, no cotitzen de cara a la pensió), un catedràtic se’n va als 45800 euros bruts anuals, que ja m’agradarien, ja. Jo, ai, que no sóc funcionari ni catedràtic, cobro uns 2600 euros nets, inclòs el complement per ser cap de Departament. No em queixo, però sent un professor i un investigador collonut i possiblement un director excepcional, em mereixo molt més. N’hi ha d’altres, en canvi, no t’ho negaré, que no es mereixen ni la meitat del que cobren. Ara, el món està mal repartit, això ho sap tothom.

 4. Arnau, què hi té a veure una cosa amb l’altra? Què potser penses que perquè la rectora i altres alts càrrecs de la UAB cobrin el que cobrin determinats col.lectius d’estudiants tenen dret a fotre el que els doni la gana, amb el pretext de festes i activitats mal anomenades “autogestionades”? I tampoc sé que hi fa una opinió sobre els vicedegans d’espais? Per tant, potser que abans de criticar segon quines coses te n’assabentis millor (p. ex. els sous dels professors són públics)… Ah perdó, que potser no tens l’hàbit de fer-ho i ets dels que critiques sense volta ni solta? D’això se’n diu demagògia, i de la barata.

  Això sí, estic amb tu que en aquest país l’aspiració de molta gent és arribar a ser funcionari. Però no et pensis que és la gran panacea. Fixa’t que amb el salari brut d’un any d’en Xavier es podria pagar la factura dels desperfectes derivats d’aquesta festa major tan fantàsticament autogestionada. Doncs bé, fent servir la teva demagògia podria afirmar que s’ha deixat sense recursos a un professor de la UAB per un període d’un any. Però no ho dic (malgrat que ara ho transcrigui) perquè com deia abans, no s’han de barrejar conceptes.

  Per cert, bon nadal.

 5. Una cosa no treu l’altre, però segons l’interès de cadascú es diu una cosa i no l’altre. Demagògia? si jo he reconegut que s’hagués hagut de tenir en compte la neteja, però en fi… Demagògia és parlar de la defensa de la universitat pública mentre es gasten xxxx euros en canapés, cava, carpes fashion, restaurants que ocupen part del bar de la facultat de lletres, rebre subvencions de l’estat mentre dius lluitar contra aquest,etc,etc…

  On surten els gastos dels canapés, caves, viatges,etc?? Ho pregunto sense cap mena de segona intenció, en serio que desconec a on surten aquests “plus”.

 6. “Jo, ai, que no sóc funcionari ni catedràtic, cobro uns 2600 euros nets, inclòs el complement per ser cap de Departament. No em queixo, però sent un professor i un investigador collonut i possiblement un director excepcional, em mereixo molt més. N’hi ha d’altres, en canvi, no t’ho negaré, que no es mereixen ni la meitat del que cobren. Ara, el món està mal repartit, això ho sap tothom.”

  +1

 7. Arnau,
  T’afegeixo més despeses inútils: l’IDES, els adjunts dels delegats de la Rectora, la meitat del personal del Servei d’Informàtica, un parell de vicerectorats… Ai, això són conseqüències d’una època daurada en què els diners rajaven. Mala gestió, sí senyor. I si ara ens hi posem és perquè vénen vaques magres i tothom a córrer i a retallar despeses: per exemple, un 15% als Departaments. De tota manera, pensa que el 60% del pressupost està destinat a pagar els sous dels treballadors i un bon pessic del 40% restant és per pagar serveis (aigua, llum, gas, manteniment d’edificis). En resum, que els diners d’aquests aperitius (ara força austers i minsos, en comparació amb altres èpoques, segons m’expliquen els veterans) són la xocolata del lloro, encara que la dona del Cèsar ha de semblar honrada a més de ser-ho.

 8. I no seria una bona idea organitar alguna loteria o algun sorteig del que sigui per recaudar fons de cara a la propera Festa Major? Una altra possibilitat seria convertir la FM en un aplec de jugadors de pòker que vinguéssin d’arreu de Catalunya a passar 10 hores intensives de partida. Pels calés que hi deixarien, la UAB tindria superàvit! Ah, i els antibolonyesos que paguin entrada de 20 euros per accedir al recinte tancat de la propera FM!

 9. Arnau, si no ets capaç de veure més enllà d’uns quants canapès … com diuen “apaga y vámonos”

  Bon fi d’any.

 10. Rafa,
  No vagis fent broma amb cobrar entrada, que un conspicu exdegà membre del Claustre va proposar cobrar als qui pujaven en cotxe. Com que va suggerir de cobrar un euro per cotxe, ja et pots imaginar que hauria costat més pagar el sou de les persones encarregades de cobrar.
  Res, d’entrada, doncs, millor un impost reaccionari a les tauletes i a les barres o si m’ho poses pitjor, els cobrem la ‘protecció’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.