Entre Escil·la i Caribdis

Un cop més, la política universitària navega entre Escil·la i Caribdis i amb risc d’enfonsar-se. Si portàvem anys reclamant idees clares a la DGU, ara ja tenim una persona amb idees clares: Mas-Colell. La pega és que la seva recepta és la mateixa que fa 10 anys, com si el món no hagués canviat gens. Sabem que Mas-Colell passa de les ulleres de prop (la UPF) a les ulleres de lluny (Harvard), però potser en aquest punt li caldrien uns progressius. Ara tornem a l’aposta pel sistema de professorat laboral propi (agregats), que s’ha demostrat un fracàs quan ha de compartir espai amb un model funcionarial. Els agregats hem estat els ‘contratados doctores catalanes’ i això ha perjudicat les universitats catalanes. Ergo, se’ns ha anat preparant per transformar progressivament els agregats a TU i reservar la figura dels agregats per a professorat estranger o casos residuals. Ara, hem de fer marxa enrere i engegar a rodar la planificació de plantilla dels departaments. N’hi ha per llençar el barret al foc!
L’únic consol és que tot plegat són ganes de fer volar coloms. Primer que adobin el sistema de finançament i després ja en parlarem. Per cert, ara el conseller ja sap el pa que es dóna quan qui t’ha de donar els diners promesos et diu que no te’ls donarà i que a més has de fer retallada.

4 pensaments a “Entre Escil·la i Caribdis

  1. Hehe, sí. El problema és que al conseller li deuen diners i l’obliguen a retallar, ell deu diners a les universitats i les obliga a retallar, i els rectors callen, retallen i augmenten taxes. Qui ho acaba pagant som nosaltres.

  2. Martí,
    Efectivament. Això és una aplicació universitària (i universal) de la teoria de la gravetat: la merda va baixant!

  3. Molt bona aquesta comparació amb les ulleres. Segur que deu haver anat a una d’aquestes òptiques low-cost i és clar, no hi ha duros a quatre pessetes. I mai millor dit en el seu cas, que ha de remenar calè.
    Salutacions ben cordials.

  4. Frederic,
    Es deu barrejar amb els jubilats que vénen a l’Òptica Universitària de la plaça cívica… El pentinat que gasta també és low-cost, per cert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.