Enclaustrat

Avui hauria de ser assegut al claustre, però em trobo estirat al llit amb una lumbàlgia aguda. Amb el portàtil a sobre de les cames miraré de comentar les mocions que avui es discuteixen:

1. NO PERMETRE LA REDUCCI√ď DE LA DOC√ąNCIA REGLADA OFICIAL PER IMPARTIR ALTRES CLASSES REMUNERADES
Em sembla una mesura ben raonable: primer hem de satisfer les obligacions amb la UAB i després mirar de complementar el sou. No s’hi val especejar-se de la feina (cobrant) per fer una feina més ben pagada. El meu suggeriment és que aquesta mesura s’apliqui de manera general al col·lectiu de la UAB: PDI, PAS i becaris.

2. INCREMENT DEL CÀNON SOBRE ELS CONVENIS DE MESTRATGES NO OFICIALS
No tinc una opinió sobre l’assumpte, la veritat. Ignoro a quan puja aquesta mesura i quina afectació té.

3. INTEGRACI√ď DELS GRAUS OFICIALS IMPARTITS PER FUNDACIONS A LES FACULTATS
Caldria veure com afectaria aquesta mesura a les gestions acadèmiques de les facultats, que prou carregades van.

4. SUPRESSI√ď DE LES REMUNERACIONS MONET√ÄRIES ADDICIONALS
Ep, vol dir que deixar√© de cobrar els per fer de cap de Departament (hores i m√©s hores en reunions, redactant informes, creant-me enemics, penalitzant la meva carrera investigadora i la meva vida familiar). Jo em pensava que aix√≤ era un dret que es recollia a l‚Äôarticle 35 del Conveni Col‚ÄĘlectiu del PDI de les universitats p√ļbliques catalanes. Sorpr√®n veure que l’incompliment dels convenis el proposen els companys treballadors (s√≠, els PDI tamb√© som treballadors). Deu ser, doncs, un privilegi. Ho puc assumir si s‚Äôaplica el mateix als alliberats sindicals.

5. HOMOGENE√ŹTZAR ELS CRITERIS DE REDUCCIONS DOCENTS
Si no aclarim quins s√≥n els ‘criteris √®tics’, no s√© qu√® dir.

6. REDUCCI√ď DELS SALARIS DE L‚ÄôEQUIP DE GER√ąNCIA
Per què només de l’equip de gerència? Que no són treballadors també? Si ens queixem que ens redueixen un 5%, volem que a l’amic Santiago li facin una retallada del 50%. Ho trobo exagerat i discriminatori.

7. RECUPERAR ELS CLAUSTRES COM A ÒRGANS DE CONTROL DE DESPESES
No, sisplau, m√©s claustres, no! Amb un de gros, ja n’hi ha prou!

8. RETIRADA DE LES MESURES QUE AFECTIN LES CONDICIONS LABORALS DELS TREBALLADORS
Aix√≤ entra en contradicci√≥ amb la proposta 4, que suposa una modificaci√≥ d’un conveni col¬∑lectiu vigent. D‚Äôaltra banda, com que qualsevol mesura acad√®mica afecta les condicions laborals dels treballadors (s√≠, els PDI tamb√© som treballadors), a la pr√†ctica aix√≤ suposa buidar de qualsevol compet√®ncia el consell de govern i les seves comissions delegades i subordinar-les als pactes entre l‚Äôequip rectoral i la ger√®ncia i els sindicats. No sembla una mesura per potenciar la democr√†cia i el paper del claustre.

9. POSICIONAMENT CONTRA EL REGLAMENT DE DISCIPLINA ACAD√ąMICA
D‚Äôacord amb la incoher√®ncia de tenir un reglament obsolet. Cal fer-ne un de nou. Discrepo, per√≤, del tractament del concepte d‚Äôhonestedat que es fa al redactat. Un reglament hauria de recollir un concepte semblant ja que hi ha figures sanciona-les que s‚Äôhi basen, com ara, el plagi o copiar en un examen. Sorpr√®n, a m√©s, que es q√ľestioni el reglament quan s‚Äôha aplicat als estudiants, per√≤ no es digui res de l‚Äôaplicaci√≥ a PDI o PAS: si un professor insulta, amena√ßa un estudiant o el perjudica volunt√†riament a l’avaluar-lo, demanarem que no se‚Äôl sancioni perqu√® el reglament √©s franquista?

10. NO A LA RETALLADA DEL 5% DEL SOU DEL PIF
Em sembla raonable evitar retallar més el sou dels més vulnerables. Si no genera estalvi, no té sentit, i si ho fa, cal buscar un altre camí.

11. RETIRADA DE LES TAXES PEL CAMPUS VIRTUAL i SERVEI INFORMÀTIC
El campus virtual és una eina cada cop més emprada i suposa un benefici per a l’estudiant, però també genera una despesa considerable. Em sembla raonable que una part d’aquesta despesa recaigui sobre qui gaudeix del servei. La discussió és la mateixa que amb les fotocòpies dels dossiers: va molt tenir-lo perquè m’estalvia anar a classe, però no ho vull pagar.
Jo, personalment, sense el Campus Virtual vivia més tranquil i perdia menys temps. Si no el volem pagar, tornem al sistema anterior, però sense fotocòpies de cap mena, que no són ecològiques: els apunts i endavant les atxes.

12. EXIMIR EL PIF DEL PAGAMENT DE LA TAXA ‚ÄúDE SERVEIS ESPEC√ćFICS I SUPORTS A L‚ÄôAPRENENTATGE‚ÄĚ
Com en el punt 11, cal protegir els PIF, no explotar-los.

13. GARANTIR 2 CONVOCATÒRIES D’EXAMEN I LA SETMANA BLANCA
La segona convocatòria i la setmana blanca són relíquies que cal anar eliminant, perquè suposen una despesa i una pèrdua d’hores notables. Si el món canvi, hem de canviar també aquestes incoherències.

14. MODIFICACI√ď DEL R√ąGIM DE PERMAN√ąNCIA
Els estudiants reben una subvenci√≥ p√ļblica per fer la carrera, per tant la seva obligaci√≥ √©s estudiar i presentar-se als ex√†mens. Cal revisar, doncs, la normativa de perman√®ncia perqu√® s‚Äôevitin els repetidors empedre√Įts i persones que malbaraten recursos p√ļblics passant-se anys i anys voltant per la facultat. √Čs inacceptable que es tingui temps (i diners) per treure‚Äôls el carnet de conduir, per√≤ no per estudiar per treure‚Äôls les assignatures de la carrera que est√† fent. Fem, doncs, un reglament just i raonable, sense exageracions, per√≤ corregint l‚Äôactual situaci√≥ de desori.

15. DESCOMPTES EN EL TRANSPORT P√öBLIC
Totalment d‚Äôacord. √Čs un tema pendent i urgent.

16. RESPECTE A LA COBERTURA DE LA MATR√ćCULA DE DOCTORAT
Cal que la matrícula cobreixi correctament l’estudiant amb una assegurança i que sigui raonable en funció dels serveis a què ha de donar accés.

12 pensaments a “Enclaustrat

 1. Francesc Xavier,
  Estic m√©s o menys d’acord amb els teus comentaris per√≤ no tant amb el que dius del Campus Virtual. Jo en s√≥c un gran defensor -malgrat les defici√®ncies que patim per tenir una versi√≥ Beta i que per cert, fa temps que ho √©s- i per aix√≤ el faig servir molt en la meva doc√®ncia. Jo no el faria pagar als estudiants perqu√® en certa forma, per mi forma part de la metodologia de les assignatures que estic impartint i per tant, hauria d’estar incl√≤s a la matr√≠cula. A m√©s, segur que tots dos coneixem companys per als quals el CV √©s un m√≥n encara desconegut que nom√©s l’utilitzen per penjar un programa de l’assignatura i poca cosa m√©s. Aleshores, per qu√® en aquests casos fer pagar una cosa que despr√©s els estudiants no la podran aprofitar perqu√® si qui la d’utilitzar no ho fa?

  Salutacions ben cordials.

 2. Frederic,
  Jo tamb√© en faig un √ļs generalitzat del CV i el trobo molt √ļtil, per√≤ tamb√© haig de dir que arrossega inconvenients clars. Per exemple, com que hi penjo totes les presentacions, exemplaris i pr√†ctiques, hi ha gent que pensa que ja no cal ni venir a classe, perqu√® el profe (que simp√†tic) ens penja els apunts. L’altra pega √©s la servitud a l’hora de gestionar grups grossos. Jo he decidit no respondre dubtes per correu-e sin√≥ a trav√©s d’un f√≤rum: altrament perdia hores responent el mateix dubte. Per aqu√≠, encara, per√≤ i els lliuraments? Encara no hi ha un sistema per descarregar-los tots alhora i si t’has de descarregar i descomprimir 50 lliuraments, perds m√©s d’una hora de rellotge, t’ho ben asseguro. En fi, moltes d’aquestes eines no ens han fet la vida m√©s f√†cil als professors, per√≤, en fi, caldr√† assumir-ho.

 3. Sobre el punt 2, si no vaig errar arriba al 25% (és el màxim). Amb la proposta es pretenia arribar al 50%.

  Sobre el punt 4, crec que no és lícit q

 4. Sobre el punt 2, si no vaig errar arriba al 25% (és el màxim). Amb la proposta es pretenia arribar al 50%.

  Sobre el punt 4, crec que no √©s l√≠cit que alguns cobrin “extres” mentre d’altres se’ls est√† cardant al carrer o se’ls retalla el 5% del miserable sou que els queda.

  Sobre el punt 6: l’amic santi cobra 120.000 ‚ā¨ l’any. I, com et dic al punt anterior, no √©s ni √®tic ni l√≠cit. Molts s’han queixat dels sous astron√≤mics dels controladors aeris mentre s’est√† retallant arreu.

  Sobre el punt 7, crec que m√©s democr√†cia no fa malt a ning√ļ ara que es pret√©n convertir les Universitats en una esp√®cie d’empresa amb un gestor.

  Sobre el punt 8, crec que com a PDI hauries d’estar a favor de la moci√≥. No?

  Sobre la moció 9, nosaltres vam plantejar una moció que liquidava la majoria dels punts conflictius, tant els que afectaven a estudiants com els que afectaven als treballadors. Però els serveis jurídics van considerar que això no es podia fer. La moció final que es va aprovar diu que deixa sense efecte el Reglament, que és el que nosaltres voliem.

  Sobre el punt 11, crec que no √©s de rebut cobrar 40‚ā¨ (o 70‚ā¨ com es volia des del Rectorat) per un servei que per molt b√© que estigui (cosa que poso en dubte) no val 1.440.000 ‚ā¨ (multiplica-ho tu mateix si vols). Ara, amb els 70‚ā¨ es pretenia obtenir 2.520.000‚ā¨ per un servei que deixa molt que desitjar i que ni de broma val aix√≤. La taxa aquesta era un “impost (contra)revolucionari” amb nom√©s fins recaptatoris. Res m√©s.

  Sobre el punt 13, no hi puc estar m√©s en contra. La 2a convocat√≤ria √©s necess√†ria. El mateix sobre el punt 14, doncs els estudiants tenen drets. Deures tamb√©, per√≤ sembla que des de la dreta nom√©s tenen (teniu?) intenci√≥ de retallar drets nom√©s als de sempre i en canvi no tocar cap dels privilegis d’alguns (el sou astron√≤mic del Gerent, per exemple).

  Dels punts en els quals compartim opini√≥ no t’he contestat, per√≤ em semblava interessant respondre’t als punts que plantejaves dubtes.

  Per cert, al final es van aprovar 12 de les 16 mocions: 1, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16.
  Les que no s’han pogut aprovar, 4 de 16, s√≥n: 2, 4, 7, 14.

  Personalment crec que √©s una ll√†stima haver perdut la moci√≥ sobre el r√®gim de perman√®ncia (de 2 vots!), per√≤ estic molt satisfet amb la resta. Crec que els sindicats de treballadors i estudiantils comparteixen l’alegria. Ara cal treballar per seguir millorant.

  Per cert, em remeto a un comentari d’en Joan Gil que va fer just abans de les eleccions: “I les propostes? Les propostes les t√© √ąPICA.” Jo no vaig veure les propostes per enlloc.

  Malgrat tot, agraeixo que l’A. Espinola i la EPOCA don√©s suport expl√≠cit a la moci√≥ en contra el reglament franquista.

  Entenc tamb√© que EPICA votaria a favor d’algunes de les mocions (desconec quines, doncs el vot era secret), per√≤ crec que va ser interessant no convertir massa el Claustre en un lloc de debat entre grups estudiantils.

 5. Eudald,
  D√©u n’hi do la marat√≥ de mocions. √Čs una ll√†stima que aquesta feinada d’hores hagi de servir per ben poc.
  Pel que fa al punt 8, jo tinc sentiments contradictoris. Com a treballador (parles d’estudiants i de treballadors: qui s√≥n els altres? ni estudien ni treballen?), crec que els convenis estan per respectar-los (no com proposa el punt 4, curiosament) i la negociaci√≥ col¬∑lectiva √©s fonamental. Com a director de departament veig que el problema √©s el que es negocia i amb qui. Si, com deia, qualsevol decisi√≥ del consell de govern afecta les condicions laborals dels PDI o el PAS, aleshores no cal ni claustre ni consell de govern: que el gerent ho negoci√Į tot amb els sindicats i nom√©s apliqui el que pactin. A mi, t’ho asseguro, ja m’est√† b√©: menys feina i que m’ho donin tot fet. Ara, si m’exigeixen que busqui professors amb el perfil adequat i la capacitaci√≥ m√©s alta i despr√©s resulta que els sindicats han pactat que sigui m√©s f√†cil contractar una repartidora de pizzes o un caixer del Mercadona que no un doctor cum laude amb un curr√≠culum acollonant, com et penses que em sento? I si a m√©s, cada any fem una morat√≤ria i una excepci√≥, acabo passant-me setmanes de bojos mirant d’esbrinar si puc o no contractar una persona per cobrir una assignatura (i a sobre, se suposa que ho haig de fer de franc i amb la retallada del 5%: cornut i pagar el beure!).
  Si m’empasso una feinada fent documentacions i informes per a una comissi√≥ i quan arribo una persona diu que tot aix√≤ est√† molt b√©, per√≤ la nostra feina √©s sancionar el que s’ha pactat entre ger√®ncia i els sindicats. Crec que tots tenim un paper a fer, per√≤ cal deixar ben clar quin √©s, altrament ens encavalquem i fem que la casa no funcioni.

 6. Responent a l’Eudald:

  “Per cert, em remeto a un comentari d‚Äôen Joan Gil que va fer just abans de les eleccions: ‚ÄúI les propostes? Les propostes les t√© √ąPICA.‚ÄĚ Jo no vaig veure les propostes per enlloc.”

  Clar, com si tingu√©ssim molt de temps per presentar les resolucions. Abans de dimarts encara est√†vem valorant els resultats. El dimarts encara est√†vem parlant de com ens organitz√†vem internament, no vam arribar al punt de les resolucions. Dies m√©s tard, ens tornem a reunir per parlar de la proposta 3111, la m√©s representativa, que us heu carregat posant Estudiants UAB al Consell de Govern. Dies m√©s tard, ens varem reunir amb E-UAB i varem enviar la proposta a CAF i a Medicina. Dies m√©s tard, ens varem reunir per debatre unes resolucions que ni el PAS (per sort, m’han dit que en properes ocasions aix√≤ no passar√†) ni vosaltres com a CAF ens vau ni enviar ni explicar. Per no parlar del “curs intensiu” que n’Esp√≠nola i jo mateix (els √ļnics que hem assistits a Claustres de la UAB i que som d’√ąPICA) varem haver de fer als nous claustrals de la nostra coordinadora d’estudiants. Per aix√≤, vaig anar com a convidat, per “acompanyar-los” tot i que se’n saben sortir molt b√© els meus companys claustrals d’√ąPICA i n’estic molt orgull√≥s de tot el seu treball tot i les difamacions de la CAF i l’actitud d’Estudiants UAB envers ells.

  A la majoria de resolucions v√†rem votar que S√≠, sobretot a les del PAS, que ens semblaven les m√©s ben argumentades. Quan puguem, nosaltres farem una valoraci√≥ del Claustre on m’imagino que ho explic√†rem. Tenim poc temps i fa poc que ens varem constituir, no com la CAF que porta 10 o 15 anys existint.

  Has d’entendre doncs que no pogu√©ssim presentar cap resoluci√≥. Ara b√©, una de les nostres l√≠nies √©s fer que el Claustre es reuneixi m√©s cops i llavors ja les podrem presentar.

  Nosaltres no estem al Consell de Govern per culpa vostra. En Guillem Cass√≤liva, membre d’√ąPICA, va ser escollit per la Rectora molt abans de que es crees √ąPICA i recau en la Rectora, el fet de designar alg√ļ altre (si no ho fa, el mandat del Cas√≤liva continua). Vau mentir molt sobre aquest punt. I el Consell de Medicina tampoc va tenir cap representant. En canvi, la tercera for√ßa (la segona som nosaltres), Estudiants UAB, si li vau “cedir” un lloc al Consell de Govern. Nosaltres vol√≠em tenir un representant escollit entre els claustrals i vol√≠em debatre sobre qu√® fer amb en Guillem Cas√≤liva: est√†vem oberts a parlar-ho per√≤ E-UAB i CAF ja ten√≠eu un pacte previ, tot i fer-nos perdre el temps. Ara mateix, fins i tot jo que quan es va designar en Guillem a dit vaig estar-hi en contra, ho defensar√© dintre d’√ąPICA perqu√® no tindrem ning√ļ que ens informi del que hi passa. Felicitats per la “jugada”, “professionals de la pol√≠tica i el m√†rqueting pol√≠tic”.

  “va ser interessant no convertir massa el Claustre en un lloc de debat entre grups estudiantils”

  Sort d’√ąPICA perqu√® per part vostra (CAF, Assemblees) no par√†veu de dir mentides i aut√®ntiques bestieses comen√ßant pel Consell de Govern, continuant per la hist√≤ria del moviment estudiantil.

  Esperem doncs que tots us calmeu. Ara bé, nosaltres, com pots notar pel to no estarem disposats a que ens prengueu el pèl. Us oferim la mà per cooperar, com a E-UAB, però a la pròxima, contestarem.

 7. Hi ha moltes coses sobre la taula i miraré de ser breu i concís:

  En primer lloc, Joan, parles de que no vau tenir temps de redactar les mocions. Crec que √©s interessant que reconeguis la manca de temps, doncs va ser la mateixa que vam patir nosaltres. De fet, per manca de temps no en vam presentar m√©s i ja ens plantejem de fer-ho el proper Claustre. Com et deia m√©s amunt, si vosaltres presenteu algunes mocions no dubteu que us les votarem a favor si s√≥n d’inter√©s pels estudiants o d’inter√®s general.

  En segon lloc, √©s curi√≥s que reconegueu que s√≠ vau tenir temps per redactar la proposta 3111 (professionals de la pol√≠tica?) que se’ns va enviar amb massa poc temps com per ser valorada com cal. A difer√®ncia, E-uab s√≠ va fer-nos arribar una proposta amb temps i la CAF va valorar oport√ļ donar un membre del consell de govern. Pel qu√® fa a les mocions presentades, no s’acostumen a envia pr√®viament sin√≥ que √©s el Rectorat qui les envia als claustrals. Aix√≤ √©s aix√≠ perqu√® els serveis jur√≠dics tenen la mala costum de manipular totes les mocions. Cosa que ens ha passat tamb√© en aquest darrer claustre per√≤ que no tornar√† a passar.

  En tercer lloc, √©s evident que vau votar algunes mocions que vam presentar a favor. Els n√ļmeros parlen per si sols. De totes maneres, crec que si no vau votar algunes de les nostres mocions haurieu de repensar la vostra postura: per exemple, no es va poder aprovar la moci√≥ en contra la conversi√≥ del “no presentat” en “susp√®s”. Personalment crec que va ser la gran absent en la festa. Crec que s’hauria de tornar a presentar aquesta moci√≥ al proper Claustre.

  Respecte el qu√® comentes sobre el Claustre: √©s evident que s’hauria de convocar m√©s vegades i que hauria de ser l’√≤rgan real decisori de la Universitat. √Čs l’√≤rgan que m√©s s’acosta a la democr√†cia dins la Universitat. Malgrat aquesta evid√®ncia i que fins i tot la sra. Ripoll va verbalitzar-ho, crec que al final el Claustre ser√† liquidat com a conseq√ľ√®ncia del Pla de Muntany√†. √Čs m√©s, el Claustre sovint s’ha convocat nom√©s 2 cops (com el curs 2008/09), esdevenint un greuge imporant en contra la democr√†cia, doncs en canvi el Consell de Govern s√≠ es va convocar uns 8 cops. √Čs per coses com aquestes que trobo positiu que assistiu als Claustres: per veure de quin peu calcen alguns.

  Pel qu√® fa a les raons del nostre no a la proposta 3111, √©s evident que hi ha m√©s raons a part de la manca de temps per valorar-la. Aix√≤ √©s una opini√≥ personal, no de la CAF, per√≤ tu creus que la CAF hagu√©s votat a favor d’una proposta en qu√® us regal√†vem (perqu√® en realitat √©s aix√≠: tenim la majoria) 1 membre al c. de govern a una gent que s’ha dedicat a insultar-nos i a difamar? Vosaltres ho hagu√©ssiu fet? La primera te la responc jo: no. La segona, pensa-te-la.

  D’altra banda, cal tenir en compte que √ąPICA ja t√© 1 membre al C. de Govern que √©s en G. Cass√≤liva. Aquest individu va ser posat a dit per part de la rectora sense representar-se a ning√ļ m√©s que a ell mateix. I ara que t√© la √ąPICA al darrere i es presenta a les eleccions no obt√© els suficients vots ni tan sols per entrar al Claustre. En fi, tothom sap a quin joc juga.

  Dius que donar-li un membre a E-UAB va ser una jugada mestra. Jo diria que l’error √©s vostre per jugar brut. Personalment crec que tamb√© us hauriem d’haver donat 1 membre al c. de govern, per√≤ √©s que les maneres us perden i aix√≠ no es fa pol√≠tica. Tanmateix, donar-li un membre a E-UAB no √©s q√ľesti√≥ t√†ctica, com sembla que apuntes, sin√≥ un pur exercici de democr√†cia. El sistema actual √©s injust i no t√© ra√≥ de ser que els 6 membres del c. de govern es tr√Įin per majoria simple. Nosaltres sempre ens hem queixat d’aix√≤, malgrat sempre hem tingut la majoria. M√©s veus diferents al c. de govern s√≥n positives en pro de la pluralitat i la democr√†cia.

  Per √ļltim, dir que no convertir el claustre en un camp de tennis entre les 2 opcions m√©s votades va ser positiu. Ja ho vaig dir i ho repeteixo. El dia que sigui aix√≠, ser√† una ll√†stima. Nosaltres nom√©s vam dir que: 1) rebutj√†vem la proposta 3111 pel joc brut de EPICA i que 2) ja teniu un representant al c. de govern mitjan√ßant moviments anti-democr√†tics.

  Una √ļltima reflexi√≥: t’has preguntat mai perqu√® un Rectorat amb biaix de dretes us riu totes les gr√†cies i us posa un membre del c. de govern sense “res a canvi”? Us heu preguntat quin paper jugueu a la vida universit√†ria d’avui?

 8. Xavier,
  crec que els convenis s√≥n molt importants i s’han de respectar. I moltes vegades no es respecten. Les darreres mobilitzacions al Rectorat ho deixen clar.

  Pel què fa als sindicats, tots van donar suport a les mocions: UGT, CAU i CGT. En el cas de CCOO es va donar suport explícit a les mocions el dia del Claustre i van signar algunes de les mocions, però no van participar en llur redacció.

  Malgrat aix√≤, si no comparteixes en absolut el sentit de les mocions sempre pots organitzar el teu propi sindicat o agafar les sigles d’algun dels que ja existeixen o b√© entrar dins d’un dels sindicats i intentar conv√®ncer la resta de la teva opini√≥.

  Jo crec que el que defenses pot arribar a ser leg√≠tim, per√≤ hi ha q√ľestions que a mi, si fos treballador de la UAB, em preocuparien molt m√©s:

  * que el gerent cobri 120.000 ‚ā¨ mentre la resta sofreix retallades salarials

  * la no-renovaci√≥ d’alguns llocs de treball mentre hi ha multitud de c√†rrecs “pol√≠tics” a la UAB

  * la política de reducció de despesa en I+D, neteja, etc. mentre la Rectora té un xofer

 9. Eudald,
  Certament, el que planteges em preocupa. Per exemple, si li redu√Įm el sou un 50% al gerent podrem pagar les despeses de la festa major que no vam organitzar. Pel que fa a les altres propostes, les trobo ben raonables: tots hi hem de posar de la nostra banda (avui, el dinar de l’equip l’he pagat jo i no pas el Departament), per√≤ dient les coses pel nom: √©s molt maco dir aix√≤ del cotxe oficial (hi estic d’acord), per√≤ alhora dir que els contractes s’han de renovar siguin o no necessaris. La despesa del xofer de la rectora √©s superflua i sumptu√†ria, per√≤ hem de fer servir els diners p√ļblics per a feines o serveis que no es necessiten? Per exemple, √©s necessari l’IDES? Cal que tinguem un SAF? Hem d’organitzar una festa major? Hem d’estar disposat a discutir-ho tot, no pas les coses superficials que no comprometen a res.

 10. “Nosaltres nom√©s vam dir que: 1) rebutj√†vem la proposta 3111 pel joc brut de EPIC” -> deu ni do, dir que “juguem brut” quan ens v√†rem crear -entre d’altres- perqu√® el joc brut i les lluites sindicals internes a les assemblees fossin cosa del passat, √©s tenir ganes de provocar. He, he.

  “us riu totes les gr√†cies i us posa un membre del c. de govern sense ‚Äúres a canvi‚ÄĚ?” -> no s√© qu√® cara’m vol dir aix√≤ de riure’ns les gr√†cies i altre cop tornes a mentir, √ąPICA no t√© cap membre del Consell de Govern posat a dit perqu√® quan aix√≤ va succeir √ąPICA no s’havia creat encara. Nosaltres est√†vem disposats a canviar en Guillem si entr√†vem com a membre de ple dret amb la proposta 3111, per√≤ finalment ens heu deixat com a √ļnica alternativa que en Guillem -posat abans de que nasqu√©s √ąPICA- continu√≠ posat a dit perqu√® √ąPICA pugui obtenir informaci√≥ de bona font del que passa al Consell de Govern de la UAB.

  Gr√†cies a vosaltres, jo mateix haur√© de defensar que aquesta situaci√≥ continu√≠ ja que no ens he deixat m√©s remei. Aix√≤ us posar√† les coses m√©s f√†cils per difamar de nosaltres de cara als estudiants i parlar de que no som democr√†tics bla bla bla bla. Si, si, √©s una jugada mestra encara que no ho vulguis admetre. Fa temps que les assemblees s’hi dediquen a aix√≤.

  Per altra banda, felicitar la línia pro positiva i molt bon nadal Eudald!

 11. Sobre eliminar el SAF, no hi estic a favor. S’haurien de plantejar quins arguments hi ha, per√≤ ara aix√≠ de cop i volta, no ho veig gens clar.

  Respecte el tema del 3111, si teniu previst treure en Guillem d’all√† aix√≤ s’hauria d’haver dit. En qualsevol cas, ell continua all√†, cosa que em reafirma amb aquest tractament del Rectorat cap a √ąPICA i que no t√© ra√≥ de ser rec√≠proc, tot sigui dit de pas.

  Dels temes de sempre: qui és més democràtic i tot això, no en parlaré.

  En qualsevol cas, bones festes a tots i un bon any 2011!

 12. Eudald,
  Aix√≤ del SAF √©s un exemple de servei no essencial (al meu parer), per√≤ que ning√ļ no q√ľestiona. Nom√©s volia posar-lo sobre la taula com a punt de reflexi√≥ m√©s general.
  Bon Nadal, igualment, i que el 2011 no sigui tan dolent com pinta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.