En temps de confusió, informació

En temps tan complexos com els nostres, cal insistir en donar la màxima informació. Això ha fet el nostre Deganat amb un comunicat i cal felicitar-los per parlar clar, independentment que ens agradi o no el que ens diuen. Us el reprodueixo per si no us ha arribat per correu-e:

Comunicat del Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres

La notícia que reiteradament ha sortit a la premsa els darrers dies sobre el nomenament d’un interventor de la Generalitat de Catalunya ha generat un seguit de rumors sobre la situació econòmica de la UAB. Per això, el deganat desitja que els membres de la Facultat estiguin al corrent de la situació, malgrat la provisionalitat de la informació a causa de la rapidesa amb què es produeixen els esdeveniments.

La Rectora de la UAB va reunir els degans i directors de centre, dimarts 31 de gener, per explicar que el Consell Social no va aprovar la proposta de la Presidenta de sol•licitar a la Generalitat el nomenament d’aquest interventor. Així mateix, la Rectora va manifestar la necessitat de complir amb el pressupost de la UAB aprovat pel 2012 i de cercar la manera de fer-ne possible l’execució.

Preguntats els presents sobre l’aplicació del model d’execució pressupostària en cadascun dels centres, la degana de la Facultat va insistir, com ja havia fet en reunions anteriors, en la impossibilitat de dur a terme l’ajust de 6,8M€ en PDI de la manera i el termini previstos, i en la necessitat de reconsiderar altres fonts d’estalvi en capítol 1 que ja havia proposat anteriorment i que havien estat desestimades. Altres degans es van manifestar en el mateix sentit, de tal manera que la Rectora va assumir la proposta i es va comprometre a traslladar-la a la subcomissió (de la comissió mixta) d’avui, 1 de febrer.

En la reunió de la subcomissió, s’ha acceptat que els departaments no poden assimilar l’ajust previst en el termini que se’ls demana i que cal tenir en compte noves possibilitats de reducció de la despesa de PDI, entre les quals hi ha les jubilacions anticipades. En la reunió del 31, la mateixa Rectora va anunciar la conformitat de la Generalitat a l’elaboració d’un pla d’incentivació d’aquestes jubilacions que permetria una distribució diferent de l’ajust.

El deganat espera que aquest comunicat serveixi per tenir tothom al corrent de la situació, malgrat la rapidesa amb què se succeeixen les notícies, i reitera la voluntat de continuar defensant els interessos de la nostra Facultat.

Bellaterra, 1 de febrer del 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.