Embolica que fa fort!

Com que els nens necessiten un papu que els faci por, la nova mobilització estudiantil ja n’ha trobat un: l’Estratègia Universitat 2015 (EU2015). De fet, és la versió renovada del pla Bolonya: la banca i el capital (no descartem que l’OMC, el Club Bildenberg, el contuberni judeomasònic i el sursum corda hi tinguin algun paper) vol convertir la universitat, bressol del pensament crític (?), en una factoria de professionals alienats i submisos a l’esclavatge del mercat capitalista. Sort que hi ha gent com el noi que avui m’ha vingut a rebentar la classe, que ho té clar: la gent està alienada i són uns ignorants [sic], però ell i els seus companys revolucionaris els vindran a salvar, velis nolis. Vaja, leninisme en estat pur (encara que no havia llegit ni una línia de Lenin ni de Trotski, malgrat posar com a model de futur la revolució bolxevic dels sòviets!). Us podeu imaginar que els meus estudiants de màster no s’han quedat gens convençuts (alienats!, ignorants!).
Malgrat tot, he après algunes coses del sistema de raonament dels nostres revolucionaris de saló. En primer lloc, el model que proposen no existeix i no s’ha aplicat mai (no és el de la Rússia comunista, ni el de la Xina comunista, ni el de la Cuba comunista, ni cap model comunista que hagi fracassat). Ningú l’ha vist ni sap com és, però serà de primera. En segon lloc, aquesta visió només l’han tingut uns pocs elegits, la missió dels quals és predicar l’evangeli entre els alienats/adormits/ignorants (sí, sí, tal com sona, però en paraules pseudorevolucionàries). Si no abracen la bona nova de grat, ja ho faran per força. Finalment, descobert que el revolucionari en cap s’estava sacrificant pels seus companys que han de treballar per pagar-se la universitat… gràcies als diners dels papes que li pagaven la carrera.
Jo, ja em perdonareu, però no entenc res de res: dec estar alienat fins al moll de l’os.

Un pensament a “Embolica que fa fort!

  1. Més o menys com les retallades i el canvi de model universitari i de governança, que si no ho acceptem de grat ja ho farem per força.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.