El Marroc i Israel: les comparacions odioses

Segueixo les not√≠cies esfere√Įdores sobre l’assalt de l’ex√®rcit marroqu√≠ al campament sahari√† als afores d’al-Aiun. Una salvatjada, segons sembla. El qualificatiu √©s moderat, per√≤ √©s el que es veu per la xarxa. El punt que volia comentar √©s justament aix√≤, la qualificaci√≥. Si l’ex√®rcit no hagu√©s estat el marroqu√≠, sin√≥ l’israeli√†, ara es parlaria de ‘genocidi’, ‘crims contra la humanitat’, etc.
Noteu el títol de la xerrada anunciada al Facebook del 2 de febrer del 2009:

‘Comunitat Internacional i Palestina. Podem Aturar l’Apartheid i el Genocidi’ a c√†rrec d’Andrew Feinstein, Stephane F. Hessel i Albert Caram√®s. Ells parlaran sobre estrat√®gies de Boicot i sancions internacionals a l’estat d’Israel i sobre els tractats de comer√ß d’armes entre Espanya i Israel.

De moment, hi ha poques concentracions espont√†nies i cap manifestaci√≥ organitzada demanant el boicot a Israel ni veurem cap xiulada a un cantant marroqu√≠ (no dic una cantant marroquina perqu√® no em sona que n’hi hagin gaires). Tampoc he escoltat ning√ļ demanant de trencar, per exemple, les relacions de Catalunya amb el Marroc. El m√©s dur que he vist √©s:

Finalment, la coalici√≥ [=PSM i Iniciativa Verds, XV]ha reiterat la seva exig√®ncia d’una actuaci√≥ r√†pida i contundent que pari les agressions i aclareixi els fets.

Prou suau, em sembla, si ho comparem amb el que trobem a la xarxa sobre el ‘genocidi’ de Gaza. Noteu, a m√©s, el mat√≠s gens innocent que apareix quan es parla de la responsabilitat de la monarquia marroquina i no pas del Marroc (la responsabilitat sempre √©s d’Israel, no pas del seu govern).

Ja m’imagino que aix√≤ em sembla contradictori perqu√® dec ser un sionista, per√≤ demanar coher√®ncia no hauria de ser un crim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.