Docència alternativa

Una comissió anònima de mobilitzacions de la FTI ens va demanar dimecres per correu-e si ens afegiríem a la vaga d’ahir i si pensàvem dedicar alguna sessió de classe a discutir els motius de la vaga.

Encara que no acostumo a barrejar continguts acadèmics i lluita revolucionària, haig de reconèixer que les mobilitzacions també m’estan ajudant a repensar alguns aspectes de la docència i a fer-la més ‘alternativa’. Per exemple, dilluns vinent, a classe de Llengua catalana 1, com que ara hi treballem aspectes relacionats amb la correcció gramatical i la coherència i la cohesió dels textos, hi penso portar aquest text de l’Assemblea de Polítiques i Sociologia per comentar-lo i corregir-lo:

Bé penya els que estudieu a la UAB i no sigueu més ximples que una espardenya ja sabreu que per motiu de la vaga de demà, la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB està ocupada.

Atès que el deganat no pot garantir el futur de la universitat pública, se suspèn l’activitat docent els dies 15 i 16-N

Davant la crida a les mobilitzacions i a la vaga general d’universitats pel dia 17 de novembre, impulsada de manera unitària per part de professorat, sector d’administració i serveis i estudiants de les diferents universitats públiques catalanes, l’Assemblea de Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia va decidir impulsar una sèrie de mobilitzacions durant els dies previs per tal de començar a visibilitzar el conflicte que s’està donant a l’ensenyament superior.

En aquest sentit, des de la nit del 14 i fins el dia 17, s’ha decidit realitzar una acampada de reflexió a les aules de la Facultat amb l’objectius de sensibilitzar i encetar el debat entorn a les mesures, enmarcades dins l’Estratègia Universitària 2015, que busca aprofundir en la privatització de la Universitat Pública, i que preten augmentar l’influència d’agents externs a la comunitat estudiantil com són les grans empresses, en detriment dels òrgans de repressentació democràtica on els alumnes hi tenen participació, que ja de per si tenen unes capacitats de decissió molt minses.

Donat l’acceleració d’aquest procès facilitat pel context de retallades s’ha vist la necessitat de donar un cop d’efecte amb una mobilització forta per tal de posar aquesta problemàtica sobre la taula. Per poder dur això a terme durant aquestes dues jornades des de dimarts al matí, sota el nom d’Acampada Polítiques, es desenvolupen una serie de xerrades, classes alternatives i debats, que giren en torn de l’EU2015, i del model d’universtat que necessitem, donant un sentit diferent als espais on habitualment s’imparteix docència, respectant la necessitat de desenvolupar amb la màxima normalitat les activitats d’avaluació com són els exàmens i els seminaris.

Després de les primeres hores de bon funcionament d’aquestes dinàmiques, i en veient que el debat començava a sorgir entre el conjunt dels estudiants, el degà de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, Salvador Cardús, ha decidit unilateralment i de forma arbitrària la supressió de tota activitat docent i evaluativa durant les jornades del dia 15 i 16.

Des de l’Assemblea de Ciències Polítiques i Sociologia s’ha decidit continuar tal i com estava programat, malgrat que som conscients de que la intenció d’aquesta mesura és la desmobilització dels estudiants i és un intent més per part del deganat d’amagar aquesta problemàtica, en la seva linia habitual de difamació i omissió davant de qualsevol protesta. Durant la jornada del dimecres 16 hi ha programades un seguit d’activitats i una assemblea a les 12 del migdia, on com és habitual tots els estudiants són cridats a participar, per tal de continuar preparant la vaga del dia 17 de Novembre.

Assemblea de Polítiques i Sociologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.