Diari de Madrit, 11 de maig

L’últim dia a Madrit em va permetre visitar novament la Complutense però sense alumnes. Vaig arribar un xic tard, just a l’hora de la pausa per al cafè i em vaig quedar ben parat, perquè esperava els xurros i “porras” i em vaig trobar pernil, truita de patates, vi i cervesa. No cal dir que no vaig fer escarafalls i vaig fer ben fet perquè la darrera sessió del Col·loqui va ser dura. El tercer dia del congrés és el pitjor perquè la gent ja està cansada i porta son acumulada (la nit madrilenya) i els ponents han de ser molt bons per mantenir l’atenció del públic. Només se’n va sortir el Jonathan McDonald. Com sempre, en aquestes situacions d’avorriment, faig una acció de gràcies als inventors del wifi i l’eduroam! L’alternativa era passar el rosari, com suggeria el cartell penjat al costat de la capella:

20130511_114611

Després de la sessió, un petit grup vam anar a retre homenatge a una institució madrilenya: José Luis. Com ens va explicar l’Olga, la nostra guia local, és el lloc que esmenta Serrat a la seva cançó “Muchacha típica”:

Es esa muchacha típica
cuya familia es la típica
familia “bien” del país.
Anda esa muchacha típica
los domingos en la hípica
y a las dos en “JOSÉ LUIS”.

Efectivament, a les dues a José Luis la terrassa estava plena de gent pija (camises de ratlles i jerseis a les espatlles, rosses tenyides i ben bronzejades, etc.) menjant “pinchos”. No cal dir que vaig aplicar-me al “A Roma, fes com els romans” i vaig gaudir d’uns pintxos fenomenals, especialment el de truita de patates, servits per uns cambrers amb jaqueta blanca.

Després de dinar magníficament, cap a l’hotel a recollir la maleta i cap a Barajas. Camí del metro vaig passar un cop més pels Teatres del Canal, on el nostre dramaturg més internacional, iconoclasta i no nacionalista, Albert Boadella presenta una de les seves crítiques irreverents al poder sense cap ajuda ni subvenció pública per poder preservar la independència: El pimiento Verdi.

20130511_105636

Suposo que és el preu que s’ha de pagar per poder anar cada diumenge a José Luis…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.