DFFNS: boig boja

Tot i que els diccionaris recullen la forma femenina boja, encara no proposen solucions integradores i no androcèntriques per a les frases fetes.

tenir una arrel de boig Mostrar indicis de bogeria.

val més boig conegut que savi per conèixer Refrany que significa que una persona tinguda per assenyada pot donar sorpreses desagradables si hom no la té prou coneguda.

de boig loc adv Irreflexivament i barroerament, molt de pressa. Anar de boig. Treballa de boig i esguerra la feina.

És una situació intolerable que exigeix una solució, com ara la següent:

tenir una arrel de boja o de boig Mostrar indicis de bogeria.

val més boja coneguda o boig conegut que sàvia o savi per conèixer Refrany que significa que una persona tinguda per assenyada pot donar sorpreses desagradables si hom no la té prou coneguda.

de boja o de boig loc adv Irreflexivament i barroerament, molt de pressa. Anar de boja. Treballa de boja i esguerra la feina.

Cal entendre, però, que això només és una solució parcialment adequada, ja que des dels estudis pioners de Foucault sobre la bogeria a l’edat clàssica, sabem que l’assignació de l’etiqueta de boja o boig a una persona és una tecnologia de poder destinada a invisibilitzar els discursos no establerts i que a més victimitza els malalts mentals. Seria convenient, doncs, una solució més integradora que deixo a mans dels postestructuralistes més experts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.