Blog d'en Xavier Villalba

Recerca, docència i altres assumptes

De massiu a majoritari

Els experts us diran que l’adjectiu massiu és intrínsecament vague, com passa amb molts adjectius (alt, baix, car): necessitem un estàndard contextual. És evident que no és el mateix una concentració massiva a la Xina i a Gibraltar, per posar dos exemples a l’atzar. En aquest sentit, és bo recordar que el seguiment de la vaga universitària del proppassat 29 de febrer va rebre el qualificatiu de “massiu” pels convocants. Ara ja tenim les dades, segons ens recorda la CGT en un correu-e, i el qualificatiu és de “majoritari”, però amb alguna llicència lexicogràfica:

La vaga ha tingut un seguiment majoritari entre el professorat contractat (entorn del 50%) on, a més, destaca l’amplia participació dels PIF, amb un 53% de persones en aquesta situació que han fet la vaga, i el professorat associat amb un 57%, sectors que actualment es situen en un major nivell de precarietat i amb les retribucions més baixes. Alhora la convocatòria també ha tingut un seguiment significatiu entre els professorat funcionari amb una participació del 33% dels titulars i un 25% dels catedràtics.

És sorprenent aquest ‘entorn del 50%’: més o menys? Si és més, el seguiment és majoritari (i.e. la meitat més un), si és menys, no. Deu ser que són de Lletres (com jo). Fa gràcia com comencen destacant el grup amb més participació, que justament és el més minoritari, la qual cosa relativitza la incidència total. Més avall, aporten la dada global de PDI:

També cal remarcar que el seguiment de la vaga ha estat pràcticament homogeni en totes les facultats del campus amb un còmput global del 46% del PDI.

Un 46%? És un seguiment majoritari, doncs? Si sou dels qui encara manteniu nocions matemàtiques bàsiques, la conclusió és negativa.

En qualsevol cas, una reflexió: si, tallant els accessos i la línia dels FGC no arribem al 50%, encara podem parlar de “tot un èxit”? Qui no s’acontenta és perquè no vol.

« »

© 2020 Blog d'en Xavier Villalba. Tema creat per Anders Norén.