Blog d'en Xavier Villalba

Recerca, docència i altres assumptes

Cuina castellana innovadora

Ja he comentat en altres entrades d’aquest bloc la creativitat lingüística dels restaurants xinesos de Barcelona. Avui, vull destacar un exemple diferent i menys exòtic, almenys aparentment. Camí del súper, passo per davant del Yantar de la Ribera, un restaurant de cuina castellana que freqüenten senyors madurs amb vestits grisos o blau marí, rellotges pesants i despeses de representació o dietes incloses. Fa mesos que han instal·lat una terrasseta per fer-hi tapes (i fumar bons cigars) i l’han envoltada d’una tanca decorada amb les exquisiteses que hi ofereixen.

20130718_184458-1

Deixant de banda que, com a bon castellans, no prediquen amb l’exemple del bilingüisme que tan estimen (en els altres), m’ha meravellat aquesta innovació: “FOIE-GRAS CON REDUCCION DE PACO JIMENEZ”. Qui deu ser aquest Paco? El cuiner? El paio que han reduït? Fins que no ho aclareixi, no em penso arriscar a tastar-lo.

« »

© 2020 Blog d'en Xavier Villalba. Tema creat per Anders Norén.