Avui podem llegir al portal institucional que

“La UAB premia l’esforç de les administracions per assolir la transparència”

A mi em resulta un exemple de cinisme que la UAB reparteixi etiquetes de transparència, mentre posa entrebancs a l’accés a la informació sobre l’ús que fa dels diners públics la Dra. Teresa Freixes. Com denuncia eldiario.es,

“la Comisión de Garantía de Acceso a la Información Pública (GAIP), máximo órgano catalán para velar por el cumplimiento de la ley de transparencia, lleva desde el 21 de septiembre pasado exigiendo a la Universidad Autònoma de Barcelona (UAB) que entregue la documentación de los contratos suscritos por el grupo de investigación de la catedrática Teresa Freixes en varios de sus proyectos. Pese a que todas las advertencias realizadas por el organismo han sido desoídas, desde el pasado febrero la universidad ha abierto un expediente a la académica para esclarecer la contratación.”

S’investiga una catedràtica que subcontracta feines a una empresa seva i de la seva filla, a més d’encàrrecs a diversos germans (sorprenentment, o no, la filla i un dels germans són professors associats al seu mateix departament). Tot això, segur que és legal, perquè no oblidem que la Dra. Freixes és una constitucionalista exquisida i defensora de la legalitat, com no es cansa de repetir.