No siguis idiota!

La Fundació Universitària Martí l’Humà, que presideix la companya de la UAB i Catedrática Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu Teresa Freixes, és l’encarregada per la Unió Europea del projecte europe@you.th, que pretén fomentar la participació dels joves espanyols a les Eleccions al Parlament Europeu. El seu lema és “No siguis idiota” i ens recorden que a la Grècia clàssica, un ἰδιώτης (idiotes) era qui només s’ocupava dels seus assumptes particulars i desatenia els assumptes de la ciutat. No siguem idiotes, doncs.

5 pensaments a “No siguis idiota!

 1. La vaig tenir de professora. Una persona interessant. I la gent votarà si no es fan tantes directives vergonyoses com la de Bolkenstein.

 2. Joan,
  Sí, la preocupació purament econòmica i fiscal dels governs europeus ens ensenya clarament que la UE no ha deixat de ser la CEE. És preocupant. Un altre indici d’això és la incapacitat d’una mínima solidaritat no ja entre els països, sinó fins i tot entre els treballadors, com ens mostra la subhasta de renúncies dels comitès d’empresa per poder fabricar l’Audi Q3. Salvant les distàncies, no hem avançat gaire des de la insolidaritat de la Primera Guerra Mundial. La UE segueix sent una utopia molt llunyana.

 3. Però el Parlament europeu va vetar el contingut de la directiva Bolkenstein i, finalment, la directiva de serveis va tenir un contingut molt més acceptable.
  Sembla que els parlamentaris europeus es prenen les coses una mica seriosament…
  Anem més enllà de la CEE. I si entra en vigor el Tractat de Lisboa, molt més enllà. Haurem de fer una altra web amb això (si trobem el pressupost per a fer-ho…).

 4. Teresa,
  Seria bo que se’n fes més publicitat de la feina. A les notícies, ja ho saps, arribaven les anècdotes, no pas la feina de fons, que fa de mal explicar. Aquesta també hauria de ser la tasca dels europarlamentaris, especialment respecte als seus votants.

 5. En això tens tota la raò. Fa una munió d’anys que els hi dic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.