Aquí hi treballa un…

La CGT ha llençat una nova iniciativa en defensa dels treballadors que paguen les seves quotes. Us reprodueixo l’entrada del seu web:

Insumbissió als expedients UAB
Dll, 19/01/2009 – 16:59 — Admin

Hi ha un col·lectiu de professors i professores que s’han declarat insubmisos als expedients. Adjuntem rètols d’aquesta iniciativa a qui vulgui sumar-s’hi (tingueu o no estudiants expulsats matriculats). Afectaria en una o varies coses segons cadascú esculli:

Una, animar als estudiants a continuar assistint a les classes on estan matriculats, avaluar-los i guardar-los la nota per quan puguin de nou matricular-se.

I qui vulgui, la segona opció sumatòria és fer públic que ets insubmís. S’ha elaborat un rètol on posa “aquí treballa un insubmís/a als expedients” per tal de poder penjar a la porta despatx o de l’aula quan fem classe.

Proposo que, si no és demanar gaire, se’n facin més versions:

-una per endur-se-la al lavabo: “Aquí hi fa caca/pipí un/a insubmís/a als expedients”
-una per a les reunions: “Aquí es reuneix un/a insubmís/a als expedients”
-una per al despatx: “Aquí no hi treballa un/a insubmís/a als expedients”
-una per al cotxe: “Aquí hi condueix un/a insubmís/a als expedients”

Aquí hi ha negoci, especialment si les fem amb rajola i marc de fusta per penjar del tipus “Aquí hi viu un del Barça”!!

7 pensaments a “Aquí hi treballa un…

 1. quina gràcia que fas! ara si que veig que no tens cap més arguments que ridiculitzar als que no pensen com tu… la veritat és que no em deixa gaire tranquil que gent com tu pugui arrivar a ser professor d’universitat

 2. Almenys no faig servir la pintura ni els insults contra els que no pensen com jo. Com va dir Horaci: Ridentem dicere verum quid vetat?

 3. i tu com és que escrius “… els que no pensem com jo…” , deus voler dir: “… els que no pensen com jo…” que no saps conjugar els verbs? que trist!

  de lapsus en té tothom i més quan s’escriu en blogs, sense parar gaire atenció. Hauries d’aprendre a ser més humil.

 4. Jordi,
  Acceptada la lliçó d’humilitat. Tens tota la raó que una errada tipogràfica, la pot tenir qualsevol! (Ara, rellegint el teu post, he vist que conté dues faltes d’ortografia (una ja la saps) i dues més de gramàtica: una ràtio d’un error per línia, em sembla que no la té qualsevol.) Si vols saber com he arribat a ser professor d’universitat, mira’t el meu currículum a l’apartat de recerca d’aquest blog. Per a la teva tranquil•litat, pensa que he passat per diversos concursos i acreditacions, que em qualifiquen amb escreix. Una altra cosa és que les meves opinions no t’agradin o que em rigui del que a mi em sembla risible (de gustibus non est disputandum).

  Anant al contingut: si ridiculitzo la iniciativa de la CGT és perquè em sembla ridícula i miro d’explicar-te per què.
  Què vol dir ‘ser insubmís als expedients’, exactament? Quina diferència fa ser-ho o no?
  Al meu parer, és una postura de cara a la galeria que no suposa cap sacrifici ni compromís real per a les persones que la subscriuen (¿per què no fan samarretes i gorres amb l’eslògan?). Per situar la discussió en el seu context, compara la persona que es limita a penjar un paperet a la porta del despatx amb els insubmisos a la prestació social substitutòria, que adoptaven una postura que els comportava uns perjudicis ben clars en termes penals. No trobes ridícula la comparació?
  La qüestió és que les iniciatives de la CGT no suposen mullar-se de veritat. Al meu entendre, si es volen mullar pels expedientats, haurien de convocar una vaga de veritat per exigir una amnistia. Ara, fer vaga de veritat té conseqüències clares i prosaiques: deixar de cobrar. És per això que crec que insisteixen que el boicot a les classes va ser una vaga d’estudiants: no cal que nosaltres fem vaga, perquè els estudiants ens fan la feina bruta (impedir les classes o dedicar-les a discutir el sexe dels àngels) i nosaltres continuem cobrant el sou de funcionari de l’estat a final de mes. Això, però, jo no ho qualificaria de ridícul, sinó d’hipòcrita.

 5. Xavier
  Soc delegat sindical de la CGT i treballo a la mateixa facultat que tu. M’he pres la molèstia de respondre el teu escrit per diverses raons.
  1. No crec que el teu to sigui el més apropiat per a referir-se a iniciatives de companys i companyes teves que, malgrat que puguin dissentir (com jo) de les teves opinions en cap moment hem manifestat una manca de respecte envers elles.
  2. Si en la teva resposta del 24 de gener a un dels comentaris que t’han fet a l’escrit insinues que la CGT de la UAB fem servir “la pintura i els insults” contra els que no pensen com tu, n’hauries d’aportar proves i et demano que així ho facis. En cas contrari estàs caient en una difamació gratuïta que resta credibilitat al conjunt dels teus plantejaments.
  3. Finalment, si realment estàs interessat en saber què estem fent des de la Secció sindical de la CGT a la UAB en relació l’execució de les expulsions en alguns dels expedients disciplinaris incoats contra estudiants, et suggereixo de t’adrecis a nosaltres i ens ho preguntis directament, cosa que de moment no has fet. Mentrestant, et suggereixo que segueixis aquell vell filòsof que recomanava que “d’allò que no se’n sap res, millor no parlar-ne”.

  Cordialment,
  Ermengol

 6. Un afegit, si em permets. En el seu moment jo sí que vaig ser un insubmís a la prestació social substitutòria i em vaig haver d’enfrontar a una petició fiscal de 4 anys de presó. Tu també en vas ser?

 7. Ermengol,
  No he acusat de llençar pintura i ous a la CGT, si no llegeixes bé, és el teu problema.
  Em ric respectuosament d’una iniciativa que em sembla ridícula i pensa que la vaig conèixer a través de la vostra web, que visito amb interès prou sovint. Per tant, sé de què parlo i opino lliurement i ric del que em fa gràcia. Si no t’agraden les meves opinions, com va dir el vell filòsof que era el meu avi, puja aquí dalt i balla.
  Per últim, vaig ser objector, però no insubmís i vaig fer la PSS: nou mesos treballant en un sindicat de correus i aprenent l’ofici sindical. En vaig sortir prou preparat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.