Acampades

L’altre dia esmentava la falta de concreció del manifest de Democràcia real ja. Avui m’he mirat el blog dels acampats a la Plaça Catalunya i és prou interessant. Us el recomano.
La meva impressió és que és un crit visceral d’indignació ben comprensible. Tanmateix, crec que s’ha de racionalitzar i plantejar-se objectius concrets i raonables. N’he pogut espigolar alguns:

Proposta de punts que podrem demanar:

1- Que els partits tinguin total prohibició de accedir a crèdits. bancaris
2- No acceptar crèdits del FMI i el BCE.
3- Igualtat salarial i de jubilació pels polítics.
4- Nacionalització de la banca.
5- Reforma de la llei electoral perquè no afavoreixi el bipartidisme.

Propostes concretes
Imprimir moltes octavetes.
Vaga General
Es vota tenir molts manifests i participar a totes les mobilitzacions que es puguin.

No sembla gens forassenyat en general, però tampoc gaire radical (llevat del típic ‘nacionalitzar la banca’). Són reformes que cal anar esbossant. Avui ens prometien:

En aquests moments, les assamblees estàn treballant per redactar els objectius concrets d’aquest moviment. Per això, degut a la gran afluencia de persones que estàn volent donar suport a la iniciativa, us invitem a tots a acudir i participar en aquest moviment sense precedents. Tota persona (sense discriminació de sexe, religió, raça, opinió política, o qualsevol altre condició) serà benvinguda.

Ja veurem si tot queda en paraules políticament correctes (no a la corrupció, treball i casa per a tothom, etc.). Seguiré el blog, sens dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.