IV jornada biennal de la Xarxa Catalana d鈥橴niversitats Saludables (US.cat) a la UPF

鈥淟a universitat聽com a entorn聽promotor de salut鈥

Data:聽1 de mar莽聽del 2018.

Indret:Universitat Pompeu Fabra;聽Campus de la Ciutadella;聽Edifici Merc猫 Rodoreda;聽Sala polivalent.

Programa:

10.00 h聽Lliurament聽de la documentaci贸聽i benvinguda.

10.30 h聽Inauguraci贸聽de la jornada.

 • Jaume Casals Pons, rector de la聽Universitat Pompeu Fabra
 • Joan Guix i聽Oliver, secretari de Salut P煤blica (Departament聽de Salut)
 • Arcadi Navarro聽Cuartiellas, secretari d鈥橴niversitats聽i Recerca i vicepresident del Consell
  Interuniversitari de Catalunya (Departament聽d鈥橢mpresa i Coneixement)
 • Andreu Benet Busquets, president de聽la Xarxa US.cat .

10.45 h聽Signatura d鈥檃dhesi贸 de la聽Universitat Polit猫cnica de聽Catalunya a la Xarxa US.cat

 • Francesc Torres Torres, rector de聽la Universitat Polit猫cnica de Catalunya
 • Andreu Benet Busquets,聽president de la Xarxa US.cat.

Signatura del conveni marc per聽al desenvolupament de la Xarxa聽US.cat.
Conveni marc de col路laboraci贸聽entre el Departament d鈥橢mpresa i聽Coneixement, el Consell Interuniversitari聽de Catalunya i l鈥橝g猫ncia聽de Salut P煤blica de Catalunya per
al desenvolupament de la Xarxa聽Catalana d鈥橴niversitats Saludables聽(US.cat).

 • Joan Guix i Oliver, secretari de Salut聽P煤blica (Departament de Salut).
 • Arcadi Navarro Cuartiellas, secretari聽d鈥橴niversitats i Recerca i vicepresident聽del Consell Interuniversitari聽de Catalunya (Departament聽d鈥橢mpresa i Coneixement).

11.00 h聽聽Pon猫ncia inaugural:聽鈥La universitat com a entorn聽promotor de salut鈥, a c脿rrec de聽Josep M. Ant贸 i Boqu茅, director del聽Centre de Recerca en Epidemiologia
Ambiental (CREAL), director聽de la Xarxa de Recerca Biom猫dica聽del Centre d鈥橢pidemiologia i Salut聽P煤blica (CIBERESP), professor de聽medicina de la Universitat Pompeu聽Fabra i membre del Consell Assessor聽del Departament de Salut de
la Generalitat de Catalunya.

11.45 h聽Pon猫ncia 1:聽鈥Estructures dels projectes saludables聽de les universitats membres聽de la Xarxa US.cat鈥, a c脿rrec聽d鈥Andreu Benet Busquets, president聽de la Xarxa US.cat.

12.15 h聽Pausa activa amb Patricia Olcina Fandos, t猫cnica聽superior de l鈥橭ficina T猫cnica de聽Prevenci贸 de Riscos Laborals de la聽UPF, especialista en ergonomia.

12.30 h聽Pon猫ncia 2: “Proposta de la Comissi贸 T猫cnica聽de Salut a totes les pol铆tiques聽(PINSAP), relativa a la inclusi贸 de聽continguts de salut en els curr铆culums聽acad猫mics dels t铆tols de grau聽i en les activitats no curriculars聽que organitzen les universitats聽des dels seus projectes d鈥檜niversitat聽saludable”, a c脿rrec de Montserrat聽Sol茅 San Mill谩n, portaveu聽del grup de treball dels curr铆culums聽acad猫mics a les universitats鈥 de la聽Comissi贸 T猫cnica de Salut a totes聽les pol铆tiques (PINSAP).

13.15 h聽Exposici贸 d鈥檈xperi猫nciesmitjan莽ant p貌sters i breu pica pica saludable.

14.00 h聽Exposici贸 d’experi猫ncies聽mitjan莽ant comunicacions聽orals:

 • La C脿tedra de Promoci贸 de la Salut: 10 anys treballant amb universitats saludables.聽Dra. Dolors Juviny脿 Canal, Directora de la C脿tedra de Promoci贸 de la Salut de la Universitat de Girona.
 • Promovent espais de co-creaci贸 en Salut Mental al campus.Dra. Noem铆 Robles, Coordinadora CORE (Comunitat de Recerca Estrat猫gica) en Salut Mental, Unitat de Desenvolupament Estrat猫gic. Viceger猫ncia de Recerca. UAB.
 • Salut i estils de vida dels estudiants universitaris. Dra. Alba Pardo, del Tecnocampus de Matar贸, Professora i responsable del Campus Saludable.
 • En Plenes Facultats.Sra. Silvia G贸mez, Coordinadora del programa. 脌rea de Prevenci贸 i Sensibilitzaci贸聽, Fundaci贸 Salut i Comunitat.
 • Enquesta sobre estils de vida en l’entorn laboral.Dra. Anna Bach Faig, Professora dels Estudis de Ci猫ncies de la Salut. M脿ster de Nutrici贸 i Salut & Postgrau de Nutrici贸, Rendiment Esportiu i Salut. Investigadora del grup FoodLab i experta en alimentaci贸 i estils de vida en l’entorn laboral.

14.45 h聽Clausura de la Jornada :聽M貌nica Figueras Maz, vicerectora
per a la direcci贸 de projectes per聽al comprom铆s social i la igualtat de
la Universitat Pompeu Fabra,聽 Rosa Ma. Pujante i Mitjavila,聽vicegerent de l鈥櫭rea de Recursos聽Humans i Organitzaci贸 de la聽Universitat Pompeu Fabra,聽 Andreu
Benet Busquets, president de la聽Xarxa US.cat,聽 Sergi Jarque, cap de
l鈥橭ficina T猫cnica de Prevenci贸 de聽Riscos Laborals.

UPF

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿.