Independitzar-se

Les vostres propostes d’activitats a partir de la Guia de suport a l’intercanvi lingüístic:

Proposta 1:  Al ser del mateix país es una mica més complicat triar un tema de la guia, ja que moltes coses son iguals. Un tema que si podria ser diferent es respecte a l’educació i independitzar-se. Quan es viu en una illa, hi ha menys opcions d’estudi, el que obliga a molts estudiants a marxar a la península per poder continuar estudiant. Això implica que s’independitzen als 18, circumstancia que no sol passar a Catalunya.  El govern autonòmic els ajuda en aquesta situació? Com s’organitzen les famílies per afrontar-ho? Troben una gran diferencia entre Gran Canaria i Barcelona? I en quant al lloguer: es més difícil trobar pis que a Gran Canaria? Son els preus similars?

A més, viure en una illa (la parella lingüística) sol suposar un menor número de negocis i que tots es concentrin en les ciutats. Hi ha alguna cadena que encara no haguí arribat a Gran Canaria? Com son tema preus?

Proposta 2: L’activitat que proposaria a la meva parella lingüística seria anar a berenar i al principi preguntar-li quan sol independitzar-se la gent de la seva ciutat o país, quin tipus de relació té la gent amb el seus pares un cop s’ha independitzat, si treballen i estudien a la vegada per poder pagar el lloguer, si solen viure sols o amb companys de pis, si el govern dóna ajudes als estudiants per poder independitzar-se… entre d’altres. Desprès li explicaria com es per nosaltres independitzar-se.

Posteriorment m’agradaria donar una volta mentre comentem les diferències entre els dos tipus de vida des de l’aspecte social. Després m’agradaria buscar pis d’estudiants a través d’internet a la seva ciutat i a les ciutats properes a la UAB com Barcelona o Sabadell, buscar quant costaria una compra setmanal al supermercat… per així poder comparar els dos tipus de vida des de l’aspecte econòmic.

Proposta 3: podem simular que un dels dos busca company de pis i l’altre està interessat a viure-hi.

Durant la conversa podrem conèixer on viu la persona que ofereix l’habitació, amb qui comparteix pis, quina rutina sol fer, com es reparteixen les tasques de la llar, el preu del lloguer, quines despeses solen tenir, quins comerços, transport públic o zones d’oci queden properes.

S’accepten animals? La persona que vol entrar a viure ha compartit mai pis? Com ha vist l’anunci, per un amic en comú? Per una App o pàgina de Facebook?

Per concloure l’activitat es podria comparar quines característiques busca cada component de la parella a l‘hora de compartir pis i si té alguna pregunta clau que sempre fa als futurs possibles companys.