Soc voluntari

Hola voluntaris i voluntàries!

Gràcies per decidir dedicar una part del vostre temps a donar suport a estudiants de mobilitat, de la resta de l’Estat o internacionals a aprendre i practicar català,  i també acostar-los la cultura catalana.

A continuació us presentem un vídeo sobre com organitzar-vos, amb alguns consells, recomanacions i recursos:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Per a la primera trobada, us recomanem tenir a mà aquest document per poder tenir tota la informació que necessiteu per donar un bon suport a la vostra parella.

Aquests són els recursos que s’esmeten al vídeo:

Per a la planificació de les activitats, us recomanem sobretot les fitxes de la guia de suport a l’intercanvi lingüístics, que a més estan adaptats per a la consulta des de dispositius mòbils. També teniu el recurs conversem, que us pot ser molt útil per a pensar què feu durant les trobades.

Més consells? Dos de bàsics:

  • no sou professors o professores de català sinó que l’objectiu es ajudar-los a practicar. Això vol dir que no es tracta de fer exercicis  llengua durant les trobades. Es poden resoldre dubte si estan fent un curs, però l’objectiu és practicar.
  • aprofiteu activitats quotidianes, del vostre dia a dia, més enllà de quedar en un bar i xerrar. A l’instagram del voluntariat en teniu exemples.