Debat dia 27: L’ús dels transgènics des d’un punt de vista mediambiental

Ahir a la Sala de graus de la facultat de Veterinària es va dur a terme el debat entre en Joan Simó i en Miquel Vallmitjana, ambdós llicenciats en Biologia a la UAB. Ens van donar els seus punts de vista sobre l’ús dels transgènics des d’una perspectiva mediambiental.

A més, després d’una explicació d’una hora, els assistents van poder fer preguntes i donar arguments a favor i en contra que van poder rebatre els ponents. La interacció va ser tan interessant i enriquidora que es va allargar una hora més!

Agrair enormement a l’Anna, que va ser qui ho va organitzar i, sobretot a en Joan i en Miquel per haver accedit a participar.

Moltes gràcies per l’assistència!

Debat sobre els transgènics (27.04.2017)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dijous 27: Prevenció de focs domèstics

Què hem de fer en cas de foc?

En Carles Noguera, Sotsinspector del cos de Bombers de la Generalitat (Servei de Prevenció) ens explicarà quina és l’actuació segura en cas d’incendi a casa nostra i a qualsevol altre lloc.

On? A la Sala de Graus de l’Edifici B, a la Facultat d’Economia (aforament: lliure).

Horari? 10h fins les 11:30h

Per tant, amb aquesta xerrada i el teu carnet Viu el Campus SiS podràs reconèixer 1:30h!

Inscripció: inscriu-te al següent link i no perdis l’oportunitat!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Activitats anul·lades pel mal temps

Avui, ha quedat anul·lada l’activitat del torneig de tenis taula a causa de la pluja.

De la mateixa manera, la Fira Campus SiS prevista per demà de 12:00 a 15:00 h (a la plaça Cívica) serà posposada pel proper dijous 4 de maig.

Us hi esperem!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dijous 27: Bàsquet sobre rodes

T’agrada el bàsquet? L’has provat algun cop assegut? I en una cadira de rodes? Juga a bàsquet en cadira de rodes amb Global Basket UAB!

On? A la Plaça Cívica.

Horari? 12h fins les 14h

Per tant, amb aquesta actividad i el teu carnet Viu el Campus SiS podràs reconèixer 2h!

Inscripció: inscriu-te al següent link i no perdis l’oportunitat!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Som el que mengem

Avui, en el marc de la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB, la doctora en Geografia i Història Mabel Gràcia ha realitzat una conferència a la Facultat de Filosofia i Lletres per tractar l’alimentació, la salut i la cultura des del punt de vista antropològic. Al llarg de la seva xerrada, ha pronunciat nombroses vegades la frase “Somos lo que comemos”, de fet, el 2002 va publicar un llibre amb aquest mateix títol. Una frase que està molt present en el nostre dia a dia però que la formulà Ludwig Feuerbach, un filòsof i antropòleg alemany al s. XIX.

 

 

 

 

 

 

Quin paper té doncs l’antropòleg en l’estudi del fenòmen de l’alimentació? Mabel Gràcia ens ha explica’t que estudia tot el que es produeix en termes econòmics, industrials, socials i culturals en relació amb l’alimentació. Tant l’activitat de cuinar els aliments, els aspectes positius i negatius del fenòmen alimentari industrial on ens trobem submergits des de 1950 com l’augment de la diversitat d’aliments, que ens ha portat a una pèrdua de la biodiversitat i a una proliferacio de les anomenades “malalties de l’abundància”. La conferència ha sigut molt interessant i hi han assistit una quarentena de persones vingudes des de diferents sectors, membres del PAS, estudiants d’antropologia i també d’altres graus de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’activitat a més, formava part de la Segona Setmana de l’Antropologia, organtizada per l’Institut Català d’Antropologia, que fins el 29 d’abril realitza un seguit d’activitats per apropar l’antropologia a tothom.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dimecres 26: Camps electromagnètics

Quines xarxes i quins aparells emeten “Camps electromagnètics de baixa intensitat i radiofreqüències (WiFi, telefonia i altres fonts)”? Quins són els valors límits legals establerts? Quins valors ens trobem en el dia a dia? Que sabem sobre el risc sobre la salut que provoquen aquestes radiacions?

Totes aquestes preguntes tenen resposta… ens ho explicarà en Ferran Calduch Ribas, tècnic de Prevenció de Riscos Laborals de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral.

On? A la Sala de Graus de l’Edifici B, a la Facultat d’Economia (aforament: lliure).

Horari? 10:30h fins les 12h

Per tant, amb aquesta xerrada i el teu carnet Viu el Campus SiS podràs reconèixer 1:30h!

Inscripció: inscriu-te al següent link i no perdis l’oportunitat!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

No més mals de cap! Tallers de relaxació de la vista

Avui i demà, teniu la oportunitat d’assistir a un taller que ensenya a relaxar la vista i dóna consells per cuidar la nostra visió des d’una perspectiva saludable. Els tallers seran impartits per na Maria Bermúdez i consten de dos sessions:

Dimarts 25 Abril:

  • 12:00-13:30 h. Taller “Relaxació de la vista 1” Aula 45, Aulari central J.

Dimecres 26 Abril:

  • 11:00-12,30 h. Taller “Relaxació de la vista 2” Aula 45, Aulari central J.

No us perdeu aquestes activitats, altament recomenades per tot l’equip del campus saludable i sostenible!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Residu Zero, una de les xerrades que obra la Setmana Saludable

Ahir va començar el nucli fort de les xerrades i activitats de la setmana saludable!

Algunes de les membres del nostre equip vem tenir la oportunitat d’assistir a aquesta xerrada que analitzava què podem fer com a individus i col·lectiu per reduir la nostra despesa material i energètica.

Na Iris Schneider va saber captar la atenció de les oients, inspirant-les a modificar alguns estils de vida en pro del planeta Terra.

Recordeu, en el calendari teniu totes les activitats previstes per aquesta setmana tan i tan xula! Us esperem a la pròxima!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Mou-te! Vine a fer Zumba

Avui a les 13:15h ha tingut lloc l’activitat “Mou-te! Vine a fer Zumba”. La sessió s’ha realitzat al Gimnàs de la Facultat de Ciències de l’Educació i ha sigut dirigida per Eva Corral, monitora del SAF de la Universitat Autònoma de Barcelona. En total han participat vuit persones, quatre membres del PAS i quatre estudiants de la Universitat. L’activitat ha estat una combinació d’esport i somriures molt ben rebuda per totes les assistents. Si no hi heu pogut assistir i teniu ganes de ballar Zumba recordeu que tots els dimarts de 18 a 19h Eva Corral us espera al SAF.

Publicat dins de Activitats, CarnetViuUABSiS, Reconeixement acadèmic, setmana saludable | Deixa un comentari

Plats mediterranis al Campus

La setmana del 24 al 28 d’abril els centres de restauració de la UAB: Lletres i Psicologia, Ciències i Biociències, Medicina, Socials, Veterinària, Rectorat i el de la Plaça Cívica també participen a la Setmana Saludable i Sostenible. Els restaurants oferiran una mostra de plats de diferents països de la mediterrània. L’activitat no té limit d’aforament. Comparteix les teves fotos a Instagram amb el hashtag #SaludableiSostenibleUAB.

 

Publicat dins de Activitats, setmana saludable | Deixa un comentari