Alguna vegada has volgut consultar la nòmina des de casa o un article d’una revista científica des dels antípodes i no has pogut?

La solució a aquests inconvenients és la parella XPV i ARE de serveis TIC de la Universitat.

El servei de Xarxa Privada Virtual (XPV), que està dirigit a tots els col·lectius de la Universitat, ens permet connectar-nos a la xarxa i als recursos que ofereix, des de qualsevol indret o xarxa fora de la mateixa i gaudir dels mateixos permisos com si hi estiguéssim presents.

El servei d’Accés als Recursos Electrònics (ARE) és el recomanat pel cas que vulguem consultar específicament, des de fora de la UAB, els recursos electrònics subscrits (revistes científiques).

Per què un tipus de connexió especial?
Aquest tipus de connexió és necessària, ja que per motius de seguretat o de limitació d’accés als recursos electrònics subscrits per la Universitat, hi ha un conjunt de recursos i serveis que tenen l’accés permès només a equips connectats a la xarxa UAB i restringit a totes les connexions que venen d’Internet.

 

Menú d’inici XPV amb els serveis restringits i disponibles per a cada usuari

 

A qui pot interessar?
És especialment útil per fer teletreball i accedir a tots els serveis al quals tenim permís i estan restringits des de l’exterior, per exemple:  unitats de xarxa, escriptori remot, navegació web,  accés a recursos del Servei de Biblioteques (revistes científiques), intranet (consulta de nòmina), entre d’altres.

Com s’hi accedeix?
A través de l’enllaç https://xpv.uab.cat i cal autenticar-se amb els credencials (NIU i contrasenya), perquè a continuació apareixi el menú d’inici amb els serveis restringits i disponibles per a cada usuari.

O pel cas que vulguem específicament consultar els recursos electrònics subscrits l’enllaç https://www-uab-cat.are.uab.cat/web/que-oferim/acces-als-recursos-electronics-1345727672556.html.

Per saber-ne més, es pot consultar informació i tutorials a la web del Servei d’Informàtica.