Fins ara hi havia diferents opcions per canviar o recuperar la contrasenya vinculada al NIU des de l’opció Gestió de Paraules de Pas de la pàgina de Serveis i Tràmits. Per tant, això provocava una sèrie de dificultats que, habitualment, qui havia de canviar o recordar la contrasenya havia de resoldre posant-se en contacte amb el CAS (Centre d’Assistència i Suport). Per evitar aquests inconvenients, s’ha posat en marxa una nova pàgina de Gestió de Paraules de Pas  amb un disseny i un sistema més accessible que automatitza el procés. Així doncs, la pàgina web disposa l’opció de canviar la contrasenya per motius de seguretat i caducitat o el restabliment en cas d’haver-la oblidat. Des d’aquesta nova interfície també s’ofereix altres funcions per resoldre casos més concrets en la gestió de contrasenyes com ara la  gestió de contrasenyes de comptes no personals, o activar la targeta a estudiants de nou ingrés. A més, la nova pàgina de Gestió de Paraules de Pas és una web multilingüe (català, castellà i anglès) per tal d’adaptar-se a diferents perfils d’usuari.

Defineix un correu particular 

És recomanable tenir registra’t un correu particular (un diferent del de la UAB), ja que resulta una alternativa eficaç per recuperar la contrasenya. Si no ho has fet, ara és el moment. També a la pàgina de les FAQ (Preguntes més freqüents del Servei d’Informàtica) es mostra, pas a pas, com definir el correu electrònic dins l’apartat on es troben registrades les dades personals. Recordeu que no pot ser un correu vinculat a la UAB, sinó una adreça particular.