Avui us volem explicar el funcionament de l’Eduroam, que segurament l’haureu vist com a una opció de xarxa sense fils (WiFi). Si voleu saber com podeu millorar la vostra connexió, continueu llegint.

L’Eduroam és l’opció que us recomanem per connectar a la WiFi perquè és la que us aportarà més avantatges, especialment en el cas d’utilitzar-la amb els vostres telèfons mòbils.

És interessant connectar-se a través de l’Eduroam per diversos motius:

  • És senzill configurar-la i només cal fer-ho una vegada
  • Et manté connectat quan et mous per la UAB, en els espais del campus amb cobertura
  • És útil des de fora del campus, inclús des d’altres universitats i institucions, tant nacionals com internacionals, que estan adherides a aquest servei
  • No us demanarà cada vegada que entreu l’usuari i la contrasenya
  • Disponible per tota la comunitat: professors, alumnes i PAS (requisit tenir NIU)

Per configurar la connexió Eduroam recomanem que utilitzeu les eines de configuració automàtica. Només caldrà fer-la una vegada i ens servirà per a totes les institucions adherides a aquest servei. És a dir, un cop l’has configurada des del campus de la UAB, podràs anar de viatge a una altra universitat i continuarà funcionant la WiFi, sense necessitat de més registres.

Passos per configurar-la:

Fen clic a l’enllaç “Client d’autoconfiguració d’eduroam” us sortirà l’instal·lador per a la UAB i el sistema ens mostrarà un botó per descarregar i instal·lar la versió adequada pel vostre dispositiu.

Les finestres que us mostrem a continuació varien lleugerament depenent del dispositiu que utilitzeu, però el procediment és el mateix.

3

4

Pots utilitzar-ho tant a l’ordinador com a qualsevol dispositiu mòbil dels que veus en la llista. Un cop dins, segueix les indicacions que et donarà la mateixa plataforma, i ja ho tindràs!

Per la correcta configuració, és molt important introduir niu@uab.cat en el camp de nom d’usuari.

Com a alternativa a l’Eduroam, pels usuaris que no teniu NIU, podeu fer servir la connexió WiFi que us apareix en el vostre dispositiu amb el nom “UAB”. Només caldrà que obriu un navegador web que us portarà a un portal d’identificació i cliqueu al botó “Accés Convidat” i després al botó “LOGIN”.

Si t’ha sigut útil, comparteix-ho!