Tàndems lingüístics

Servei de Llengües (UAB)

oct. 21 2009

3. Lloc de les activitats tàndem

Posted in |

Les activitats tàndem es poden realitzar en diversos espais, físics o virtuals, i són ben conegudes, en diversos contextos europeus, propostes originals de punts de trobada per a les parelles lingüístiques (aquí en teniu un exemple original amb uns excel·lents resultats).

espai.JPG

[1] Entre els espais físics, el campus de la UAB té espais exteriors i interiors que poden acollir perfectament aquestes activitats. El fet de tractar-se d’una universitat amb campus afavoreix, evidentment, les trobades de pràctica comunicativa de les parelles lingüístiques:

campuss.JPG

Un espai de referència per a les parelles tàndem és el Centre d’Autoaprenentatge de Llengües del Servei de Llengües, dependència física situada a la Biblioteca d’Humanitats (tercera planta). Es tracta d’un lloc on els aprenents tàndem poden trobar materials i orientacions per dur a terme el seu procés d’aprenentatge. El Centre d’Autoaprenentatge de Llengües disposa de materials autocorrectius, àudios, DVD, diccionaris, sofware, ordinadors amb connexió a internet, etc., i premsa en diverses llengües. Es tracta d’un indret que pot ser un bon punt de partida per a l’adequació pedagògica de les activitats tàndem.

cal.JPG

[2] A banda els espais físics, la xarxa presenta cada vegada més una colla d’espais on els aprenents poden trobar-se per aprendre idiomes, autèntiques comunitats d’aprenentatge que poden ser utilitzades perfectament per als aprenentatges tipus tàndem. Informeu-vos sobre aquestes comunitats al bloc Aprendre Llengües i accediu a la que us convenci més. Es tracta d’espais a la xarxa ben populars com Palabea, Livemocha, Babbel, MyHappyPlanet, Italki, etc.

careees.JPG