Nascuts per córrer, un llibre de Christopher McDougall

Aquest llibre és “…ple de personatges increïbles, proeses atlètiques impressionants, ciència puntera i, sobretot, una gran inspiració” afirma Kilian Jornet al pròleg del llibre.

libro-nacidos-para-correrDe fet, tot comença amb una pregunta; Per què em fa mal el peu? La cerca de la resposta ens conduirà fins els Tarahumares, la tribu dels millors corredors del món que viuen aïllats de la societat.

Aquest llibre combina la realitat novel·lada amb explicacions més tècniques derivades d’experiments de laboratori. Entre altres coses, l’autor afirma que les sabates esportives són la causa de les lesions, que grans marques com Nike ho saben i que tot i així callen. En unes declaracions al diari ABC, Christopher McDougall afirma que “desde que corro descalzo no he vuelto a lesionarme” . I sembla ser que és així.

“Estic convençut que us submergireu en un món que us farà entrar en l’ànima dels corredors llegendaris i també a dintre vostre, i quan tanqueu finalment l’última pàgina només podreu calçar-vos les vambes (o no) i sortir a córrer”, conclou Jornet.

El llibre a més, va servir d’inspiració per al documental del mateix nom “Born to Run” o Nascuts per córrer, documental que parla sobre els Tarahumara. En aquest documental es contrasten les diferents maneres d’encarar aquesta activitat física segons el material que s’utilitza, l’alimentació, etc.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F0Fj6nA0U2w[/youtube]

Fotografia per: 5dedos.es 

Deixa un comentari