Consells a l’hora de comprar cosmètica

En una entrada anterior hem parlat sobre els Parabens i la controvèrsia que els envolta. Avui aportarem altres consells que cal tenir en compte a l’hora de comprar productes cosmètics.

– Per a poder valorar la qualitat d’un producte cosmètic cal llegir l’etiqueta i assegurar-se que incorpora la nomenclatura INCI. És l’única part que ens proporcionarà informació fiable.

–  Fet això, hem de saber que un bon producte cosmètic no necessita més de 30 ingredients i que, per tant, es recomana evitar la compra i l’ús dels que despleguin una llista interminable, de vegades amb més de 50 substàncies, com passa amb algunes cremes hidratants. Només si en els primers llocs del llistat apareixen substàncies naturals podrem disculpar la presència de substàncies químiques. Algunes d’elles –bàsicament gelificants o emulgents– són necessàries per poder barrejar substàncies naturals que no es podrien fondre sense ajut artificial.200416165-001

Descartem també els productes que prometin  propietats “d’essències” de fruites com la poma, el meló, la síndria, la maduixa, la pera etc. Aquestes fruites no tenen oli i, per tant, no és possible extreure’n olis essencials naturals. L’aroma d’aquests productes, doncs, no serà pas natural.

Utilitzem el sentit comú. Desconfiem dels productes que diguin que contenen alguna cosa semblant a “extractes naturals reconstituïts” perquè es tracta de simples copies de l’olor o de les propietats d’una planta.

– Per últim, hem d’entendre com a lògic que els productes naturals siguin força més cars que els químics, perquè aquests no depenen de factors tan variables com són els cultius, les temperatures, les sequeres, las plagues etc., i en canvi, els naturals, sí.

Font de l’article: Dsalud

Deixa un comentari