La connexió entre dieta, activitat física i càncer

dieta-saludableEls hàbits diaris com la dieta o l’exercici afecten el risc de patir càncer més del que ens pensem. Les investigacions determinen que una dieta pobra i una vida sedentària són dos dels factors claus en l’augment del risc de patir-ne, tal com explica aquest article de cancer.org.

Mantenir un pes saludable és important per reduir el risc de patir càncer, entre d’altres malalties que ja hem comentat en ocasions anteriors. El sobrepès o l’obesitat poden incrementar els riscos del càncer de pit, de còlon, a l’esòfag, en pàncrees i altres òrgans. L’excés de pes fa que el cos produeixi i faci circular més estrògens i insulina, hormones que poden estimular el creixement del càncer. Per mantenir un pes adequat ja sabeu quin tipus de dieta heu de seguir, evitant els aliments alts en sucre i calories i tenint en compte totes les recomanacions que hem donat sempre. A més, ja sabeu que mantenir una vida activa us ajudarà també a complementar aquesta dieta i no només us servirà per controlar el vostre pes, sinó també per obtenir els múltiples beneficis de l’activitat física i sentir-vos millor amb vosaltres mateixos.

Com a exemple d’una dieta adequada per mantenir el vostre pes us recordem quina era la piràmide de la Dieta Mediterrània, tot i que si llegiu l’article sencer a càncer.org també hi trobareu indicacions per escollir els aliments que són més saludables i les limitacions que hauríeu de posar-vos generalment. Per acabar, cal dir que un consum massa alt d’alcohol també pot augmentar el risc de patir càncer, no segons el tipus d’alcohol, sinó segons la quantitat, de manera que el seu consum s’hauria de limitar a no més de dues copes per dia en el cas dels homes i una en el cas de les dones.

Deixa un comentari