Cistell Bio UAB, per una alimentació de qualitat

Des de fa un temps, un grup de persones de la UAB aposta per una alimentació de qualitat i de proximitat, pel medi ambient i la vinculació amb petits productors que basen la seva producció en el respecte als cicles naturals i la producció de varietats tradicionals i antigues a l’hort, per la relació directa entre productor i consumidors i la distribució d’aliments ecològics.

cistell bio uab

Es tracta de l’activitat Cistell Bio UAB, que actualment està concretada en l’adquisició de cistelles de fruita i verdura ecològica que cada dimecres, amb prèvia demanda, es recullen a les 14.05h al pàrquing del Rectorat. El proveïdor de les cistelles ecològiques és El Rave Negre, un grup de joves que distribueix a d’altres cooperatives i grups de consum i que treballa els horts que estan situats a l’espai rural de Gallecs. El Rave Negre, que també forma part de l’Associació Agroecològica de Gallecs, cerca un model de vida respectuós amb la terra i els seus cicles naturals. A més, el cistell compta també amb un altre proveïdor, Can Piella, en aquest cas de pa, conserves i cervesa artesanes i amb una periodicitat de dues vegades al mes.

Com funciona la distribució a la UAB? Cada dijous al vespre o divendres al matí es fa arribar per correu electrònic el contingut de la cistella de la setmana propera i un petit informe o comentari sobre algun dels productes que hi haurà o d’algun incident o simplement de com va la feina a l’hort. Abans de demanar cap cistella, però, cada cistellaire te la possibilitat d’escollir un producte que no li agrada i que no voldrà rebre mai, el producte excepció, que se substituirà per un altre producte de temporada que hi hagi a l’hort.

Abans de les 14 h del darrer divendres de cada mes se sol·liciten (per correu electrònic) les cistelles per al proper mes i aquella mateixa tarda es fa arribar un correu amb la conformitat de la comanda al proveïdor i a les persones que han demanat cistella, amb l’import corresponent. Pel que fa al pagament, durant la primera setmana de cada mes s’abonarà l’import de les cistelles demanades per a tot el mes. Hi ha tres tipus de cistella: mitja cistella de verdures (4 a 6 productes), que val 7€; cistella sencera de verdures (6 a 8 productes), que en val 13,5, i fruita afegida a les cistelles (2kg de 2 a 3 varietats), que té un cost de 5€. Per acabar, el preu del transport és de 9 € i es divideix entre el nombre de cistelles setmanals.

Si hi esteu interessats, us animem a posar-vos en contacte amb cistellbio-uab@googlegroups.com i comenceu a gaudir dels avantatges dels productes ecològics a través de Cistell Bio UAB.

Deixa un comentari