Els videojocs actius no poden substituir l’activitat física

L’organització Active Healthy Kids Canada es posiciona en contra de la utilització dels videojocs actius com a estratègia per a fer que els nens siguin més actius físicament, segons informa el blog Obesity Panacea.

Jugar a la Wii o altres tipus de videoconsoles “actives” no augmenta els nivells d’activitat física, en contra del què ens puguin fer pensar els anuncis d’aquests productes. És veritat que ens ajuden a moure’ns i que poden augmentar el nostre ritme cardíac, però en el cas dels nens no s’acosta als nivells necessaris d’exercici físic que haurien de practicar cada dia. A més, els videojocs priven els nens de l’aire lliure, la vitamina D, la connexió amb la natura i les relacions socials que els jocs realment actius els ofereixen al carrer.

Per tant, encara que els videojocs actius siguin una bona opció per a trencar amb el sedentarisme quan som a casa (com a substitució, per exemple, de mirar la televisió al sofà), en cap cas poden substituir la pràctica de l’esport i l’activitat física de debò. Els nens han de jugar i s’ho han de passar bé fent allò que els agrada, però se’ls ha de conscienciar també de la necessitat de fer exercici per a mantenir un estat de forma física saludable que agrairan durant molts anys.

Deixa un comentari