Estalviem energia

És possible que durant els propers dies comenceu a trobar-vos adhesius de color verd al costat dels interruptors. Si us hi fixeu, també els veureu quan aneu al lavabo. Abans que apareguin per tot arreu i us pregunteu què són, us ho expliquem en detall i n’aprofundirem més d’aquí uns dies amb l’entrevista a Andreu Benet.

Al SAF de la UAB, juntament amb altres empreses vinculades a INDESCAT i amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), hem iniciat una campanya per tal de promoure l’eficiència energètica a les instal·lacions esportives. INDESCAT, que significa Indústria + Esport + Catalunya, és un clúster català de la indústria de l’esport: aglutina empreses i centres de recerca vinculats a l’esport per a desenvolupar accions que millorin la seva competitivitat. En el cas d’aquesta campanya, l’objectiu és afavorir l’estalvi energètic, la qual cosa té dues vessants: promoure la sostenibilitat ambiental a nivell de persones usuàries i que treballin en instal·lacions esportives i reduir la despesa econòmica que suposa el dia a dia d’aquestes instal·lacions gràcies a l’estalvi d’energia.

L’estudi d’INDESCAT, sobre diversos aspectes del consum energètic a les instal·lacions esportives, ha permès arribar a un seguit de conclusions sobre les recomanacions i mesures que cal prendre per tal d’estalviar de manera eficient. Seguint-les amb cura, amb la implicació de tothom i els petits gestos de les persones que formem part del SAF, des de la direcció fins als usuaris, podem arribar a estalviar molta energia gràcies a aquesta millora en la gestió de l’aigua, de l’electricitat i del gas natural.

Voleu ajudar-nos a aconseguir-ho? Us necessitem i és realment fàcil. A més, heu de pensar que l’estalvi d’energia afavoreix el bon funcionament del centre, així que tots hi sortirem guanyant. A continuació us proposem alguns petits gestos, molt bàsics però que poden afavorir en gran manera l’estalvi energètic del SAF:

  • Ajudeu-nos a mantenir la temperatura adequada: quan estigueu a les estances climatitzades, no obriu les portes i les finestres.
  • Aprofiteu la llum natural sempre que sigui possible. Si no són necessaris, els llums han d’estar apagats.
  • L’aigua és un bé molt preuat: valoreu-la. Feu-ne un ús responsable i tanqueu les aixetes quan ja no les necessiteu.
  • Sempre que sigui possible, utilitzeu la descàrrega simple al W.C.

Penseu-hi sempre que feu ús de les instal·lacions esportives. Entre tots i totes podem aconseguir un SAF més sostenible!

Deixa un comentari