l’Abric d’Obagues de Ratera

Entre els dies 10 i 23 de juliol el Grup d’Arqueologia d’Alta Muntanya (GAAM) de la UAB-CSIC reprendrà l’excavació de l’Abric d’Obagues de Ratera, situat al sector d’Espot del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La d’enguany serà la tercera campanya d’excavació en aquesta petita cavitat situada a 2300 m. i formada per una acumulació de grans blocs de granit. Fins ara els treballs realitzats han permès documentar una extensa seqüència arqueològica a l’abric, amb ocupacions d’època contemporània, d’inicis de l’edat mitjana (s. VI-VII) i prehistòriques ( amb diverses fases compreses entre el 530 i 2800 calANE). Al llarg dels diferents períodes s’aprecien el arranjaments, amb petites construccions, que es dugueren a terme per adequar aquest espai com a lloc de resguard, refugi i hàbitat i la seva ocupació.

Les excavacions a l’Abric d’Obagues de Ratera s’insereixen dins la recerca arqueològica que, de manera ininterrompuda des de l’any 2004, el GAAM duu a terme a l’interior del Parc Nacional. La campanya actual s’insereix dins de diversos projectes de recerca I+D així com de la participació del propi Parc.

 


No Responses to “ l’Abric d’Obagues de Ratera”

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.