Bona tarda!! 

Avui us porto un exercici més avançat amb l’Scratch!! EL SEMÀFOR

Durant aquesta setmana he estat estudiant-me el programa per poder fer una petita història en un mateix exercici. Podem veure que he aconseguit fer-ho tot en un mateix, ha sigut tot un repte!. En aquest cas us porto la història d’una noia que ha de passar un pas de vianants quan es troba només en verd. A més, en la imatge veureu com la noia no només va en horitzontal cap a la dreta sinó que també camina en diagonal cap a l’altra vorera.

Ha sigut complicat fer-la caminar ja que només sabia fer-ho o en vertical o en horitzontal, però l’altra vorera fins que havia de anar caminant es trobava en diagonal. Al final ho he aconseguit, res es impossible!.  El fet de caminar ho he aconseguit mitjançant els comandaments de canvi de vestuari que donant-li al play, després en la imatge sembla que camina.

Aquesta vegada he fet que la nòia caminés o estigués parada en funció dels colors del semàfor. Quan estava en vermell i en taronja no podia caminar, només quan es posava en verd. Això ho he fet a través d’esdeveniments. El semàfor envia als altres personatges l’esdeveniment de que està d’un color o d’un altre i en el moment que la nòia rep el color verd ja pot caminar!!

Amb imatges tot es veu més clar així que aquí teniu un resum:

Aquí podeu veure els comands de cadascun dels personatges; el semàfor i la nòia. A més, quan arriba a la vorera podeu veure com creua l’altre pas de vianants.

He aconseguit una història curta però amb diàleg i comandaments que fan que segons els colors del semàfor, la nòia farà una cosa o una altra. Ha sigut molt interessant aquest exercici i crec que actualment ja em sento més capaç de fer la meva pròpia història sobre les tecnologies.

Estic segura que pròximament us sorprendré molt amb l’exercici que us porti. I si us ha semblat interessant no dubteu en probar aquesta eina molt útil per mostrar històries i fer-les interactives, creatives i diferents! Sé que encara em queda molt per aprendre, però aquesta és la motivació.

I no m’allargo més, us deixo el link directe per a que pogueu veure-ho vosaltres mateixos:

https://scratch.mit.edu/projects/336382919

Fins la setmana que bé noies i nois, una abraçada!