Llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista (DOGC de 24 desembre de 2020)

La llei es justifica per la necessitat d’adequar-la fins ara vigent Llei 5/2008 a les modificacions normatives aprovades amb posterioritat a la seva aprovació; en particular, el Conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers la dona i la violència domèstica, aprovat a Istanbul l’11 de maig de 2011 i ratificat per Espanya el 2014.També es fa esment al Conveni europeu per a la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals, del 4 de novembre de 1950, i, especialment, del Protocol addicional 12 d’aquest conveni, que estableix una prohibició general de discriminació basada en el principi fonamental que totes les persones són iguals davant la llei. Així mateix, també en l’àmbit del Consell d’Europa, es fa referència al Conveni per a la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexual, del 25 d’octubre de 2007, que empara qualsevol persona menor de divuit anys, i al Conveni sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans, de l’1 de febrer de 2008, que té per objectiu prevenir el tràfic d’éssers humans amb finalitats sexuals o amb altres finalitats.

Tota la normativa esmentada es pretén reflectir en aquesta llei, que té la vocació d’ampliar, reforçar i actualitzar la Llei 5/2008, i també de protegir els drets de les dones transgènere i cisgènere i de les persones no binàries, amb la finalitat de respectar la diversitat de gènere

.https://www.icab.cat/ca/actualitat/noticies/noticia/Llei-17-2020-del-22-de-desembre-de-modificacio-de-la-Llei-5-2008-del-dret-de-les-dones-a-erradicar-la-violencia-masclista-DOGC-de-24-desembre-de-2020/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.