Aquest cap de setmana hem visitat el 30√® Sal√≥ del C√†mping i el Carav√†ning de Barcelona. Hem pogut comprobar quines seran les tend√®ncies per el proper any i quines s√≥n les novetats m√©s destacables pel que fa al m√≥n de l’autocarava que √©s el que a nosaltres ens interesa.

Les novetats m√©s destacables s√≥n la novedosa proposta de la Challenger amb¬† un model que disposa d’una √†mplia porta lateral i cuina central. √Čs una autocaravana petita amb una distribuci√≥ novedosa ja que la cuina ocupa l’espai central de l’habitacle per√≤ que gr√†cies a la seva ubicaci√≥ disposa d’un espai molt m√©s ampli de treball. La porta lateral basculant d’una amplada similar a la meitat de la llargada total del vehicle li d√≥na una sensaci√≥ d’amplitud molt destacable (aix√≥ si, aquesta √©s una proposta aprofitable nom√©s en els mesos de calor).

La Burschner fa una proposta similar per√≤ amb la porta¬† trasera. Aix√≥ fa que es pugui accedir molt millor i aprofitar molt m√©s b√© l’espai que queda sota el llit.

A banda d’aquestes dues propostes molt novedoses la resta de novetats afecten a la distribuci√≥ interna o als acabats i a les decoracions. Prou destacable √©s que cada cop m√©s s’ofereixen els llits “jumel√©s” o la distribuci√≥ central del llit de matrimoni. Tamb√© √©s destacable que tots els models de perfilades disposen de llit basculant, aprofitant l’espai de la cabina i la dinette, per la qual cosa √©s guanyen de dues a tres places per a dormir.

Sorprèn també la gran quantitat de models en Vans per a satisfer qualsevol preferència o necessitat. Aixó sí, a uns preus prou elevats.

En general els preus (tot i tenint en compte les ofertes pr√≤pies del Sal√≥, s√≥n alts (les integrals oscilen entre els prop de 50.000 ‚ā¨ als 190.000 ‚ā¨ en funci√≥ dels acabats i la marca – les perfilades dels prop de 40.000 als 80.000 ‚ā¨) √©s a dir no gaire asequibles per a la majoria dels visitants, si tenim en compte les dificultats per aconseguir un cr√®dit.

Finalment comentar que Inaca proposta diferents tipus d’avanc√©s aprofitant el Tendall Fiamma, per tal de guanyar espai exterior. Una bona opci√≥ sobre tot si es fa c√†mping d’hivern.

I una observaci√≥ m√©s, l’entrada de 10‚ā¨ , al nostre entendre, √©s cara i m√©s tenint en compte els temps de crisi que travessem.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L3tjvTYlBS0[/youtube]

 

48è Salon des vehicules de loisirs Paris РLe Bourget

 

Del 28 de setembre al 6 d’octubre es cel.lebrar√† a Par√≠s el “48 Salon des vehicules de loisirs Paris-Le Bourget”.

Visiteu-lo si teniu oportunitat. M√©s de 200.000 m2 distribu√Įts en 4 halls i una √†mplia representaci√≥ de totes les marques m√©s conegudes del mercat.

Tamb√© trobareu una gran quantitat d’idees en accesoris i estris de c√†mping i ofertes interessants en vehicles d’ocasi√≥.

Encara que sigui tan sols per veure’l, val la pena el viatge.

El Sal√≥ disposa d’un ampli aparcament per autocaravanes.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zY562G4hs9I[/youtube]