Brussel·les és una bonica ciutat que compta amb molts atractius pel viatjant.

Brussel·les gaudeix d’una de les places més boniques del mon “La Gran Place” visitada per milers de turistes en qualsevol estació de l’any.  De ben segur que si estàs a la Gran Place sentiràs parlar en català i evidentment en espanyol ja que sempre està plena de turistes d’arreu fent fotos. Cal tenir en compte que aquest indret és el punt de partida dels diferents itineraris per la ciutat recomanats en qualsevol guia turística.

Si voltes per Brusel·les allunyant-te una mica del centre podràs comprobar com la ciutat alterna l’arquitectura clàsica amb les edificacions més modernes i vanguardistes.  Ser la capitat d’Europa ha contribuït aquesta barreja d’estils ja que tota la zona de la Comunitat es caracteritza per moderns edificis de vidre i estructures arquitectòniques impactants.

Jo et recomano que si tens temps voltis Brussel·les en tramvia. El “tram” brusselenc compta amb vàries línies que t’aproparan a llocs realment interesants de la ciutat i també durant el trajecte podràs observar la ciutat d’aprop i baixar allà on creguis que val la pena fer-ho.

El metro també és una bona opció per desplaçar-te per la ciutat però, evidentment, no té el mateix atractiu. Entre el metro i el “tram” i amb un abonament de uns 13€ per 10 viatges podràs voltar tota la ciutat.

Si tens temps suficient no deixis de visitar els barris del “Gran Sablon” i “Le petit Sablon”, la zona de Louise, els Jardins de Leopold, el Park o els Jardins de la Cambre i, com no, el centre de la ciutat amb la Gran Place, La Bourse, Le Brouckere, Sainte Caterine i  el barri on es troben els diferents edificis de la Comunitat Europea. Per cert, si voleu visitar el Parlament Europeu per dins, cal demanar-ho amb antel·lació.

Als afores de la ciutat podeu visitar l’Atomium (es pot anar amb metro). Per cert, podeu estalviar-vos el visitar-lo per dins (no val gaire cosa).

Pel que fa als càmpings, el més proper és el Camping Sebastien Alles a mig camí entre Brussel·les i Louven (Lovaine).

Fotografies realitzades per J. Ques

Passejant per Bruxel·les: La gran Place, lloc de visita obligada per tot aquell que ve per primer cop a la ciutat. Màgica tant de dia com de nit (el lloc més visitat i fotografiat de la capital d’Europa)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Le Brouckère, la Bourse OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAi le Palais de la Monnaie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A tocar de la Gran Place OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manneken Pis, la petita estàtua més emblemàtica de la ciutat OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Le Sablon 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeguim pujant des del barri del Sablon i ens trobem amb aquest monument als soldats caiguts per la Pàtria prop del barri de Louise (des d’aquí hi ha una bonica vista panoràmica de la ciutatOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Thèatre Royal du ParkOLYMPUS DIGITAL CAMERA