Avui dia 23 de desembre aprofitant que el temps ho permet ens hem acostat fins el centre de Bruxelles. Els carrers estan plens de gom a gom. Als voltants de la Bourse i els carrers adjacents que ens porten fins a la Gran Place hi ha un gran nombre de paradetes de tota mena però sobre tot de menjar i d’una de les begudes més típiques a l’hivern per aquests indrets (el vi calent). Paradetes d’entrepans de salsitxes diverses fetes amb foc de llenya, d’ostres o altres “coquillages”, de les típiques patates freigides (plat nacional per excel·lencìa que comparteix protagonisme amb els musclos) i fins i tot xurros fets al moment i acompanyats, si es vol, de xocolata, però que no poden competir amb popularitat amb els gofres.

També s’exposen diverses mostres d’artesania, com quadres, complements, roba o bijuteria.

Als carrers comercials de la zona una riuada de gent que aprofita per fer les darreres compres de Nadal. No plou i tot i que el dia està gris la temperatura és molt agradable i val la pena gaudir de l’ambient que hi ha.

La Gran Place està presidida per un arbre de Nadal (sapin de Noel) molt vanguardista i  fet d’una estructura metàlica i tela blanca. Es pot pujar fins dalt del tot i contemplar aquesta bonica plaça des d’una altra perspectiva.

Quan es fa fosc l’arbre es transforma i ofereix als visitants un espectacle molt espectacular de llum, música i sons diferents.