Marta Estella

jul. 22 2011

Amsterdam: Chinatown

Posted in General |

Ara fa cent anys es va establir a Amsterdam el primer grup nombrós de xinesos. Els xinesos arribaven a la ciutat com a mariners contractats per patrons dels Països Baixos, i en uns anys de guerra i fam a indrets diversos de la Xina, molts es van quedar al voltant del port d’Amsterdam per esperar temps millors. Fins avui. Actualment, als Països Baixos hi ha unes 90.000 persones d’ascendència xinesa; la majoria provinents de Xina, però també d’Indonèsia i el Surinam, entre d’altres llocs.

Passejar per Chinatown és transitar per carrers on l’exposició a la mirada del visitant se superposa a la vida quotidiana, entre la celebració de la diversitat, tret constituent de la marca Amsterdam, i la consciència de la memòria col·lectiva. Deixo aquí unes captures de la meva mirada.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vAePh2K6ou4[/youtube]


This entry was posted on Divendres, 22 juliol, 2011 at 10:02 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari