Marta Estella

març 27 2011

Balanç del 2n Convit

Posted in Jornades |

Logo del 2n Congrés Convit

Acabat el 2n Congrés Convit, s’imposa fer-ne balanç. No m’és gens fàcil. Hi ha elements de pes en el plat positiu de la balança: l’encert dels dos eixos que han articulat el Congrés, immigració i empresa; la creació d’un espai per “compartir experiències i inquietuds, i proposar eines i estratègies”, objectiu principal de la trobada; el gruix de les qüestions tractades, que Jordi de Bofarull, brillant, va resumir en les conclusions del Congrés; el format de les intervencions: les entrevistes públiques enlloc de conferències i les tertúlies dirigides enlloc de taules rodones (excel·lent, la conducció de Coia Ballesté, dijous), i, finalment, la consolidació de la iniciativa: després de Girona, el 2009, i ara Reus, Perpinyà i Alcúdia han presentat candidatura per ser seu del 3r Convit.

Però també em pesen els interrogants: ¿no hem fet del Convit un espai-temps on ens recreem amb la il·lusió d’un futur per al català que no podem sostenir en la realitat, present o futura?, ¿un recer on ens sentim comfortables al voltant d’un discurs conegut que ens tranquil·litza i ens referma en les nostres conviccions, fora del “món hostil” que hi ha a l’exterior?

La meva aportació per al 3r Convit: fem créixer aquest espai de trobada i reflexió, que ja se’m fa necessari, i obrim una mica les portes perquè hi corri l’aire.


This entry was posted on Diumenge, 27 març, 2011 at 6:36 and is filed under Jornades. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “ Balanç del 2n Convit”

 1. Teresa Granados Says:

  Vaig seguir la retransmissió en directe del Convit i també els comentaris i aportacions a twitter. De totes les piulades n’he triat tres:

  1. Serveis ling? Cal debatre el concepte, son arreu amb la xarxa.

  2. A la xarxa hi ha serveis ling x al consum, no hi ha serveis de planificació ling. Podem diferenciar x aquí.

  3. Em sembla que ens cal escoltar veus diferents, processar el que diuen i renovar discurs i pràctiques.

  Debatre. Interessant. Necessari. Un debat, al meu entendre, previ al proper Convit. Tenim mitjans, professionals i un any per processar, qüestionar, proposar, renovar…

 2. Marta Estella Clota Says:

  Has triat tres qüestions de fons, Teresa. Trobo que seria molt interessant i necessari aquest debat previ que proposes. Difícil d’articular, també, però caldria posar els mitjans per fer-lo.

Deixa un comentari