Marta Estella

jul. 08 2010

Llegim i piulem: llegir acompanyat

Posted in General |

Dilluns vinent comença la tertúlia de @llegimipiulem sobre Olor de violetes, de Josep Campmajó. Llegim i piulem és una iniciativa d’un grup de quatre lectores que es proposen la convocatòria periòdica de tertúlies a Twitter sobre una novetat literària en català, unes tertúlies que discorren a través de les piulades de totes les persones que hi vulguin contribuir. La primera ha estat dedicada a Xocolota desfeta (exercicis d’espill), de Joan Lluís-Lluís; podeu consultar les aportacions dels lectors-tertulians al twubs de #xocolata.

L’experiència ha donat prou joc: propostes de versionar l’obra i resultats com aquest divertimento, aquesta versió a la manera del lector, i aquestes versions twit a l’estil Rodoreda o a l’estil del Tirant, entre moltes d’altres; el repte de reconèixer les cançons que hi ha a ‘Cançoner’, un dels relats; valoracions que els lectors han fet de l’obra, etc. Però per a mi, un dels fets més destacables d’aquesta primera tertúlia ha estat el sentiment de llegir acompanyada, no gaire lluny de la ‘cobertura emocional’ que ofereix Twitter als professionals innovadors (Monereo via @jordi_a).

Si voleu saber més de Llegim i piulem, podeu escoltar l’entrevista que va fer Vicent Partal a dues de les seves promotores, al programa L’internauta. I si us animeu a participar a la nova tertúlia, només cal que afegiu l’etiqueta #violetes a les vostres piulades.

Imatge: Book from above, de Steph McGlenchy


This entry was posted on Dijous, 8 juliol, 2010 at 15:59 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “ Llegim i piulem: llegir acompanyat”

 1. Laura Santacruz Says:

  No es podria haver explicat millor.
  Certament, allò més rellevant és el fet de compartir la lectura, d’enriquir-ne la pròpia amb les mirades d’altri. Hi havia, pense, en l’article periodístic que va inspirar el naixement de la tertúlia una idea: fer llegir una comunitat alhora una mateixa obra.
  Idea que és poderosíssima quant a l’enfortiment dels vincles entre aquesta comunitat i quant a les sinèrgies que hi pot generar i que, a mi, m’arriba, no només a agombolar emocionalment sinó també a fer passar de la idea a la vivència de pertinença a la pròpia comunitat cultural…
  La lectura és una pràctica privadíssima, els seus efectes, però, ens han de transcendir.
  Marta, que siguen, doncs, moltes més les lectures que compartim!

 2. Marta Estella Clota Says:

  I en aquest cas, em sembla destacable el fet que la comunitat no precedeix la tertúlia, sinó que es comença a articular al voltant d’aquesta.

  Ens anirem trobant a Llegim i piulem, Laura.

 3. Laura Santacruz Says:

  Això és!

Deixa un comentari