Marta Estella

set. 14 2009

Identitats múltiples: personals, professionals i corporatives

Posted in General |

Self portrait (multiples identities)

Quinn Ryan Mattingly Self portrait (multiples identities)

Llegeixo, gràcies a unes referències de Nancy White, un breu apunt de Josie Fraser sobre les identitats personals, professionals i corporatives (o d’organització). Crec que les identitats múltiples que constitueixen una persona són poroses i s’impregnen entre elles, a diferència de les identitats estanques que deixa entreveure el text. Però m’ha semblat interessant la distinció que s’hi fa entre la identitat professional i la corporativa. Sovint es confonen, tot i que em fa l’efecte que cada cop més és important distingir-les: les persones que treballem per a una organització ens comuniquem amb l’entorn per mitjà de molts canals, i és del tot lícit que l’organització hi vulgui transmetre uns valors, posicionaments, marca (de fet, si no ho fa ho hauria de fer), però alhora tenim també una identitat individual com a professionals que transcendeix les organitzacions per a les quals treballem. I ens podem identificar també amb comunitats professionals que emergeixen a la xarxa: seguidors del Twitter; contribuïdors de blogs; participants a espais de Ning, grups a LinkedIn…; les possibilitats són infinites.

És responsabilitat de tots els professionals gestionar acuradament les nostres identitats a la xarxa, de la mateixa manera que cal maduresa a les organitzacions per assumir l’existència d’aquestes identitats professionals individuals que es desenvolupen al costat de les identitats corporatives.


This entry was posted on Dilluns, 14 setembre, 2009 at 22:38 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari