Marta Estella

maig 09 2009

Eines i recursos per a l’organització d’actes

Posted in Eines |
 shou_shout_hebedesigner.jpg Shout, shout. Hebedesigner

Faig un apunt sobre eines i recursos per a l’organització d’actes: conferències, jornades, seminaris, etc. Actualment m’interesso sobretot pels canals de participació dels actes, com combinar la presencialitat amb el debat en línia abans i després, o la retransmissió i interacció amb eines com Twitter. Però també reconec la importància del vessant més purament organitzatiu, a l’estil convencional. I d’això va aquest apunt.

He provat dos cercadors de persones que m’han estat prou útils, 123people i Pipl, ja que cada cop més necessitem professionals amb una producció de coneixement que difícilment trobarem als repertoris acadèmics més convencionals, i només parcialment en eines com Google Scholar.

Pipl es presenta com un cercador especialitzat a recuperar informació a la web invisible i ens ofereix la informació de les persones que cerquem agrupada en diverses categories, com ara el perfil professional (LinkedIn), el perfil personal (Facebook), o les publicacions, documents, apunts en blogs, fotos (Flickr), etc. En algunes cerques m’ha generat soroll, però en d’altres m’ha donat un resultat prou bo. Darrerament he descobert 123people, que ofereix una presentació més visual i més perfilada segons les fonts, i un element interessant com un núvol d’etiquetes associat a la persona que cerquem. A més té una interfície multilingüe en sis llengües, entre les quals hi ha el català.

A més dels cercadors de persones, són interessants les eines per a la gestió dels actes: informació, inscripció, tramesa de propostes per a comunicacions, debat en línia paral·lel a les sessions presencials, etc. Al Servei estem provant d’utilitzar l’Open Conference System, una eina del Public Knowledge Project, de codi obert, gratuïta, multilingüe. Inclou la versió en català, si bé no és la darrera. També sé, via Miquel Strubell, de l’existència de Conftool, que no he provat.

D’altra banda, si tenim cap dubte lingüístic, podem recórrer a la Terminologia de fires i congressos del TERMCAT, multilingüe (català, espanyol, francès, portuguès i anglès) i el recull 2004: l’actualitat terme a terme (p. 22 i 23), on podem consultar la diferència entre congrés, conferència i convenció o com es diu coffee break en català.


This entry was posted on Dissabte, 9 maig, 2009 at 9:58 and is filed under Eines. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari